Hoe pak je een brainstorm aan? Zo deden ze dat bij de Gemeente Pelt.

Hoe pak je een brainstorm aan? Zo deden ze dat bij de Gemeente Pelt.

Af en toe eens brainstormen om nieuwe ideeën voor de communicatie te verzamelen, is meer dan welkom. Heb je een klein communicatieteam? Dan is het misschien wel handig om extra collega’s hiervoor uit te nodigen. Al is het niet altijd evident om collega’s, die verder weinig met communicatie in contact komen, hiervoor te motiveren en tot de inspiratie te komen die je nodig hebt. Hoe pak je het aan? Laat je inspireren door het voorbeeld van Gemeente Pelt.

Bij Gemeente Pelt organiseerden ze een brainstorm voor hun PLT Magazine. Daarop nodigden ze alle geïnteresseerde collega’s uit om een voormiddag mee na te denken, zodat ze een nieuwe wind door het magazine konden laten waaien.

Hoe pakten ze dat aan? Eerst lieten ze de collega’s kennismaken met het magazine en de visie erachter. Als je niet goed weet waarvoor je brainstormt, kan je moeilijk tot goede ideeën komen, was de redenering. Daarna gingen ze aan de slag met verschillende brainstormtechnieken. Hoe die voormiddag precies verlopen is, lees je in het draaiboek. Je kan het draaiboek downloaden bij ‘Documenten’.

Gerelateerde blogs

 1. 21/6/2024Wie doet wat in het creatieteam? Enkele voorbeelden ter inspiratie.
 2. 21/6/2024Hoe maak je een coverconcept?
 3. 21/6/2024Hoe maak je een goede backcover?
 4. 21/6/2024Hoe werk je met formats?
 5. 21/6/2024Hoe vat je de visie achter het magazine samen? TEMPLATE
 6. 21/6/2024Hoe stel je matrixen voor je magazine op? Leer uit het voorbeeld van 'Leven'.
 7. 21/6/2024Hoe verwerk je huisstijlelementen in het magazine? Enkele voorbeelden
 8. 21/6/2024Hoe vind je de 'why', oftewel de drijfveer van je organisatie?
 9. 21/6/2024Hoe zet je magazinecontent op andere kanalen in?
 10. 21/6/2024Wanneer zet je meer dan één magazine in?

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

 • LOGO_VP.jpeg
 • logo-og.png
 • 234_2imagine.png
Bedrijfsleden