Over Studiedag Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?

Infrastructuurcommunicatie
2024 30 jan

Studiedag Omgevingscommunicatie in de praktijk: wat en hoe?

Hoe pak je omgevingscommunicatie aan?

Een project in het openbaar domein - of het nu gaat om mobiliteits-, infrastructuur- of centrumvernieuwing - kent voor- en tegenstanders. Maar als alle partijen vasthouden aan hun eigen standpunt raakt niemand nog een stap vooruit. Omgevingscommunicatie en omgevingsmanagement zijn daarom essentieel.

Tijdens deze studiedag tonen we aan de hand van enkele concrete casussen hoe het anders kan. En hoe je met de hulp van een handige participatiegids mensen uit de loopgraven kan trekken. De sleutel is te kijken naar wat ze gemeenschappelijk hebben en vanuit dat standpunt samen verder te denken.

Ga mee aan de slag!

We tonen enkele best practices, daarna gaan jullie in een praktische workshop zelf aan de slag met een fictieve casus. Naast enkele plenaire sessies werken we in kleinere groepen verder rond drie thema’s: mobiliteit, infrastructuur of centrumvernieuwing. Als deelnemer kies je een van deze trajecten.

Voor wie?

Deze studiedag sluit aan bij het boek en de studiedag “Laat ons zeggen dat het (de) shit wordt” uit 2019. Naast infrastructuur komen ook andere onderwerpen als mobiliteit en centrumvernieuwing aan bod. Voorkennis is echter niet noodzakelijk, iedereen is welkom. 

De workshops zijn beperkt tot 20 personen per groep.

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

dinsdag 30 januari 2024
10:15 - 15:40 uur
Lid € 125,00
Niet-lid € 225,00

De deelnameprijs is vrijgesteld van btw.

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Hoe inschrijven? Lees hier het stappenplan.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • LOGO_VP.jpeg
  • 234_2imagine.png
  • logo-og.png
Bedrijfsleden