Sprekers bij Studiedag Magazines: kom binnen met een magazine dat je lezer raakt

Beeldmateriaal Leuven Magazine Contentplanning
2023 04 dec

Studiedag Magazines: kom binnen met een magazine dat je lezer raakt

Over de sprekers

 1. Elke Lahousse

  Elke Lahousse

  Elke Lahousse werkt sinds 2006 als journalist voor Knack Weekend en doceert het vak ‘lifestylejournalistiek’ aan de VUB.
  Details
 2. Eric Goubin

  Eric Goubin

  Eric Goubin is onderzoeker en docent bij Kortom en de Thomas More hogeschool. In zijn loopbaan combineerde hij communicatiewerk met leidinggevende functies in onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Eric is de auteur van het nieuwe trendboek 'Communicatie als bindkracht', dit boek maakt deel uit van de Kortom/ Politeia-boekenreeks.
  Details
 3. Heleen Van Aken

  Heleen Van Aken

  Heleen Van Aken is journalist van opleiding en is sinds 2010 actief in communicatie. In 2018 startte ze binnen cultuurcentrum Ter Dilft bij de bibliotheek, ondertussen is ze communicatieverantwoordelijke van bib en cc en is ze daarbij onder andere verantwoordelijk voor verschillende magazines.
  Details
 4. Ingrid Cops

  Ingrid Cops

  Ingrid Cops is een freelance 'creatieve creator' gespecialiseerd in print en digitale magazines. Door haar ervaring als art-director én als hoofdredacteur hecht ze evenveel belang aan de inhoud en tekst van een magazine als aan de beeldtaal. Voor ze freelancer werd, werkte ze 23 jaar in de media als Art-director voor o.a. Flair, Libelle, Milo en Goedele en als hoofdredacteur van Flair. Als Creative director werkte ze mee aan de publicaties voor o.a. P&G, Plan België, Var,Vlaanderen Circulair, Carrefour, Electrabel, Akzo Nobel, Juttu, Torfs, JBC, Lidl... Vandaag is ze blij dat ze de visuele identiteit terug zelf mee vorm kan geven en laat ze zich graag uitdagen om voor elke communicatievraag een creatief concept te bedenken en uit te werken.
  Details
 5. Jellina Vanderheijden

  Jellina Vanderheijden

  Jellina Vanderheijden is communicatieambtenaar van de stad Halle.
  Details
 6. Luc Van Loon

  Luc Van Loon

  Luc Van Loon weet hoe mensen te raken met verhalen. Dat leerde hij als journalist voor vrouwenbladen en als bladenmaker en creatief directeur voor de stad Antwerpen. Die ervaring geeft hij door aan anderen als schrijfcoach, trainer en als co-auteur van het Kortom-boek 'Kom Binnen' over magazines maken voor de non-profit sector. Als manager marketing en communicatie wil hij nu de Sint-Niklazenaars trots maken op hun stad.
  Details
 7. Mark Van Bogaert

  Mark Van Bogaert

  Mark Van Bogaert is zelfstandig tekstschrijver en schrijftrainer. Al 25 jaar doet hij tests met verschillende tekstversies om te onderzoeken wat de meeste respons oplevert. Hij won drie keer de prestigieuze Gouden Veer, de tweejaarlijkse bekroning voor de beste verkoopbrief, en heeft een boekenkast vol andere prijzen. In 2016 bracht hij het boek ‘Scanbaar schrijven’ uit. Zijn vorige boek, de copywriting-bijbel ‘Met woorden verleiden’, is al aan de zevende druk toe. 
  Details
 8. Marlies Nachtergaele

  Marlies Nachtergaele

  Marlies Nachtergaele (witngrid.com) is master in vormgeving en typografie.  Als zelfstandig consultant vormt ze tekst, beeld en vorm om tot verrassende concepten. Bij Graffiti Jeugddienst drukte ze haar stempel op publicaties voor de Gentse jongerenwerking. Later verlegde Marlies de focus naar magazines bij communicatiebureau Jansen & Janssen, Stapel Magazinemakers en F-Twee. Marlies staat voor speelse bladen met een sterke typografische inslag. foto Voorland (c) Silvie Bonne
  Details

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

maandag 4 december 2023
09:30 - 16:00 uur
Lid € 125,00
Niet-lid € 195,00

De deelnameprijs is vrijgesteld van btw.

Het boek 'Kom binnen', documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Hoe inschrijven? Lees hier het stappenplan.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

 • logo-og.png
 • LOGO_VP.jpeg
 • 234_2imagine.png
Bedrijfsleden