Over Collegagroep Ziekenhuizen – Communicatie meten en evalueren

Communicatiedienst Campagnes voeren
2023 24 apr

Collegagroep Ziekenhuizen – Communicatie meten en evalueren

Wat levert jouw communicatie op?

Je post berichten op sociale media, verspreidt persberichten of schrijft artikels voor het magazine van het ziekenhuis. Maar wat leveren al die inspanningen op?

Ook voor ziekenhuizen is communiceren geen vrijblijvende oefening. Het imago en de perceptie van het ziekenhuis beinvloedt het vertrouwen van de zorgvrager in de organisatie. Communicatie heeft dus een doel en wordt dus liefst gericht en strategisch ingezet.

Bereiken we onze communicatiedoelen? Pakken we het goed aan? Als je daarop een antwoord wilt dan moet je jouw acties en initiatieven evalueren en meten.

Tijdens deze collegagroep schetsen we een kader en geven je tips voor effectievere communicatie in een ziekenhuis. We wisselen ervaringen uit en luisteren naar jouw vragen tijdens het groepsgesprek met communicatiecollega’s van andere ziekenhuizen.

Collegagroep op jouw maat

Kortom– vereniging voor overheids- en socialprofitcommunicatie – organiseerde de voorbije jaren geregeld opleidingen en studiedagen over gezondheidscommunicatie. Tijdens deze collegagroep staan ervaringsuitwisseling en kennisdeling tussen collega’s centraal.

Het is het moment om ongedwongen contacten te leggen met collega’s van andere zorgorganisaties. De ervaring leert dat we vaak met dezelfde uitdagingen worden geconfronteerd.

We nodigen elke communicatieverantwoordelijke en -medewerker van een algemeen, psychiatrisch en universitair ziekenhuis uit om op maandag 24 april in Brussel mee na te denken over de belangrijke uitdagingen van de doelen en effecten van communicatie door en in een ziekenhuis. 

We starten met een korte theoretische inleiding en de toelichting van een case. Nadien deel je, samen met een moderator, jouw ervaringen over communicatie meten en doelstellingen evalueren. Je krijgt zeker tips waarmee je meteen aan de slag kunt.

Deelnemen aan deze bijeenkomst is gratis voor leden van Kortom maar je schrijft je vooraf wel in.

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

maandag 24 april 2023
10:00 - 13:00 uur
Lid Gratis
Niet-lid € 35,00

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Hoe inschrijven? Lees hier het stappenplan.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • logo-og.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • 234_2imagine.png
Bedrijfsleden