Sprekers bij Studiedag Magazines: kom binnen met een magazine dat je lezer raakt

Gent Beeldmateriaal Magazine Contentplanning
2023 22 nov

Studiedag Magazines: kom binnen met een magazine dat je lezer raakt

Over de sprekers

 1. Annebeth Boudry

  Annebeth Boudry

  Annebeth Boudry is projectleider Communicatie bij Stad Roeselare.
  Details
 2. Bieke Volcke

  Bieke Volcke

  Bieke Volcke leerde de kneepjes van het communicatievak op politieke kabinetten. Sinds 2014 werkt ze voor het ziekenfonds Solidaris. In 2020 werd ze diensthoofd Communicatie en Marketing bij Solidaris West-Vlaanderen. Samen met haar collega's uit de andere Vlaamse provincies schrijft ze mee aan het ledenmagazine S-magazine.
  Details
 3. Elke Lahousse

  Elke Lahousse

  Elke Lahousse werkt sinds 2006 als journalist voor Knack Weekend en doceert het vak ‘lifestylejournalistiek’ aan de VUB.
  Details
 4. Gwen Muylaert

  Gwen Muylaert

  Gwen Muylaert is sinds 2013 aan de slag bij ziekenfonds Solidaris. Sinds 2015 schrijft ze mee aan het ledenblad S-magazine, sinds 2018 is ze hoofdredacteur.
  Details
 5. Hermine Pommé

  Hermine Pommé

  Hermine is communicatiemedewerker bij Stad Roeselare. Daar volgt ze al twee jaar het stadsmagazine op, van het sprokkelen van de eerste insteken tot het naar de drukker gaat.
  Details
 6. Ingrid Cops

  Ingrid Cops

  Ingrid Cops is een freelance 'creatieve creator' gespecialiseerd in print en digitale magazines. Door haar ervaring als art-director én als hoofdredacteur hecht ze evenveel belang aan de inhoud en tekst van een magazine als aan de beeldtaal. Voor ze freelancer werd, werkte ze 23 jaar in de media als Art-director voor o.a. Flair, Libelle, Milo en Goedele en als hoofdredacteur van Flair. Als Creative director werkte ze mee aan de publicaties voor o.a. P&G, Plan België, Var,Vlaanderen Circulair, Carrefour, Electrabel, Akzo Nobel, Juttu, Torfs, JBC, Lidl... Vandaag is ze blij dat ze de visuele identiteit terug zelf mee vorm kan geven en laat ze zich graag uitdagen om voor elke communicatievraag een creatief concept te bedenken en uit te werken.
  Details
 7. Luc Van Loon

  Luc Van Loon

  Luc Van Loon weet hoe mensen te raken met verhalen. Dat leerde hij als journalist voor vrouwenbladen en als bladenmaker en creatief directeur voor de stad Antwerpen. Die ervaring geeft hij door aan anderen als schrijfcoach, trainer en als co-auteur van het Kortom-boek 'Kom Binnen' over magazines maken voor de non-profit sector. Als manager marketing en communicatie wil hij nu de Sint-Niklazenaars trots maken op hun stad.
  Details
 8. Mark Van Bogaert

  Mark Van Bogaert

  Mark Van Bogaert is zelfstandig tekstschrijver en schrijftrainer. Al 25 jaar doet hij tests met verschillende tekstversies om te onderzoeken wat de meeste respons oplevert. Hij won drie keer de prestigieuze Gouden Veer, de tweejaarlijkse bekroning voor de beste verkoopbrief, en heeft een boekenkast vol andere prijzen. Na de boeken 'Met woorden verleiden' en ‘Scanbaar schrijven’ publiceerde hij in 2022 het boek '101 schrijftips die je moest missen op school'. 
  Details
 9. Marlies Nachtergaele

  Marlies Nachtergaele

  Marlies Nachtergaele (witngrid.com) is master in vormgeving en typografie.  Als zelfstandig consultant vormt ze tekst, beeld en vorm om tot verrassende concepten. Bij Graffiti Jeugddienst drukte ze haar stempel op publicaties voor de Gentse jongerenwerking. Later verlegde Marlies de focus naar magazines bij communicatiebureau Jansen & Janssen, Stapel Magazinemakers en F-Twee. Marlies staat voor speelse bladen met een sterke typografische inslag. foto Voorland (c) Silvie Bonne
  Details

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

woensdag 22 november 2023
09:30 - 16:00 uur
Lid € 125,00
Niet-lid € 195,00

De deelnameprijs is vrijgesteld van btw.

Het boek 'Kom binnen', documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Hoe inschrijven? Lees hier het stappenplan.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

 • logo-og.png
 • LOGO_VP.jpeg
 • 234_2imagine.png
Bedrijfsleden