Over Collegagroep Vlaams-Brabant - Verbreed jouw communicatie met een open blik

Leuven Doelgroepen
2023 12 okt

Collegagroep Vlaams-Brabant - Verbreed jouw communicatie met een open blik

De verkiezingskoorts stijgt

Op zondag 13 oktober 2024 openen de stemlokalen voor de lokale en provinciale verkiezingen. Nu al voel je de verkiezingskoorts en stijgt de druk op de gemeentelijke communicatiemedewerkers en – kanalen. Bovendien verdwijnt de opkomstplicht voor de lokale verkiezingen.

Tijdens de collegagroep Vlaams-Brabant polsen we naar jouw ervaringen en bespreken de sperperiode, opkomstplicht en het memorandum voor een beter communicatiebeleid nà de verkiezingen.

Hoe communiceer je naar een breder publiek?

Zie je altijd dezelfde gezichten – mannelijk en 50-plus - op de gemeentelijke inspraakvergaderingen? Nemen vooral gezinnen uit de middenklasse deel aan de gemeentelijke activiteiten? Veel communicatie bereikt - vaak onbewust – dezelfde doelgroep. Het is daarom een goed idee om de inhoud, vorm en verspreiding van jouw communicatie geregeld zelf kritisch te evalueren.

We helpen je hierbij graag tijdens workshop na de middag. Je wordt geïnspireerd met tips uit de toolbox Open Blik en je gaat aan de slag met enkele opdrachten. Zo kan jouw communicatie een bredere doelgroep beter bereiken en beraken.  

Inspiratie voor jouw communicatie

Tijdens deze collegagroep staan netwerkvorming en ervaringsuitwisseling centraal. Ook in jouw gemeente zijn er ongetwijfeld communicatie-initiatieven die collega’s inspireren. Deel jouw ervaringen en ideeën om samen werk te maken van een beter communicatiebeleid.

We ontmoeten je graag op donderdag 12 oktober tijdens de collegagroep Vlaams-Brabant in het provinciehuis in Leuven. Deelnemen aan deze collegagroep is gratis, maar je schrijft je wel vooraf in.

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

donderdag 12 oktober 2023
11:00 - 15:00 uur
Gratis voor iedereen Gratis

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Hoe inschrijven? Lees hier het stappenplan.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • logo-og.png
  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
Bedrijfsleden