Over Genderinclusief schrijven

Taal
2023 12 okt

Genderinclusief schrijven

Genderinclusief schrijven

Met communicatie wil je niemand uitsluiten, en toch doen we het soms onbewust. "Beste mevrouw/meneer" is niet meer van deze tijd. Gendergevoeligheden worden steeds merkbaarder in onze omgeving. Onze taal evolueert mee. Zo verschillen woordgeslachten bijvoorbeeld al eens met de realiteit. Toch zijn ze cruciaal in onze taal, want we verwijzen ernaar met 'hij' of 'zij'. Of 'hem' en 'haar'. En we weten: de wereld is niet enkel wit of zwart, vooral veel grijs ertussen.

Hoe schrijf je teksten waarin je iedereen aanspreekt, zonder iemand over het hoofd te zien of te schofferen? Het vergt oefening. Maar Bavo Van Landeghem toont dat je met een aantal handige ingrepen je teksten omtovert tot genderinclusieve stukken

Tijdens deze opleiding schetst Bavo context, geeft hij duiding bij taaladviezen en legt hij de link naar jouw tekst. Je gaat naar huis met een handig verbaal kader (zoals een gendervoornaamwoordenchecklist) om je one to many-communicatie genderinclusief te schrijven. En vooral met meer kennis van zaken om met genderinclusiviteit in taal rekening te houden. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met je eigen teksten. Zo leer je aantrekkelijke, wervende teksten schrijven mét aandacht voor genderinclusie. 

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

donderdag 12 oktober 2023
09:30 - 16:30 uur
Lid € 395,00
Niet-lid € 495,00

De deelnameprijs is vrijgesteld van btw.

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Hoe inschrijven? Lees hier het stappenplan.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
Bedrijfsleden