Over Employee én candidate journey: communicatie tijdens en na het aanwervingsproces

Leuven Employer branding
2023 17 okt

Employee én candidate journey: communicatie tijdens en na het aanwervingsproces

Communicatie tijdens en na het aanwervingsproces

De arbeidsmarkt staat onder druk en de ‘war for talent’ woedt in alle hevigheid. Hoe vind ik voldoende en gemotiveerde werknemers? Nu sollicitanten zich niet meer in drommen aanmelden stelt jouw organisatie zich misschien ook die vraag.

'Investeren in employer branding’ komt dan als oplossing uit de bus maar is – net als communicatie - een opdracht van de ganse organisatie. Een hippe functietitel of een vlot geschreven vacature zijn geen oplossingen voor onderliggende problemen, zoals onaantrekkelijke arbeidsvoorwaarden of een negatieve werksfeer.

Candidate én employee journey

Als organisatie kan je wel een verschil maken in de manier waarop je nieuwe medewerkers selecteert en onthaalt in jouw organisatie. Het is een belangrijk aandachtspunt geworden in de aanwervingsprocedures en het HRM-beleid maar ook in de interne en externe communicatie.

Hoe communiceer je met sollicitanten vooraf? Jonas Heuts (Insilencio) gaat in op de ‘candidate journey’ en de impact van jobsites, afwijscommunicatie en de rol van de persoonlijkheid van de kandidaat.

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe werknemers zich welkom voelen en ondersteund weten vanaf de eerste werkdag? Hoe kan communicatie het verschil maken? Hij neemt je mee in het proces van de ‘employee journey’?

We halen geen complexe theorieën aan maar je krijgt nieuwe inzichten en actiegerichte inspiratie - op maat van kleine en grote organisaties - voor communicatie bij de aanwerving en het onthaal van nieuwe medewerkers.

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

dinsdag 17 oktober 2023
09:30 - 16:30 uur
Lid € 295,00
Niet-lid € 395,00

De deelnameprijs is vrijgesteld van btw.

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Hoe inschrijven? Lees hier het stappenplan.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
Bedrijfsleden