5 leestips voor een inspirerende zomer

5 leestips voor een inspirerende zomer

Heb je je luchtmatras al opgeblazen om enkele uurtjes te dobberen in het zwembad? Of ben je al in volle voorbereiding voor het najaar? Hoe jouw augustus er ook uitziet: leun even achterover en neem er een fris drankje bij, want wij geven je graag enkele boekentips voor een inspirerend einde van de zomervakantie.

1. Analyseer het DNA van communicatie

Corporate communicatie is complex: het is een grote uitdaging om hier een sterk verhaal van te maken. Korneel Warlop grijpt in zijn boek ‘Het Communicatie DNA’ terug naar zijn werkervaring als leidinggevende bij wereldbedrijven om het complexe communicatieplaatje te schetsen. Met een scherp vergrootglas en een hart voor communicatie analyseert hij de functie van een communicatieprofessional.

2. Ontmasker desinformatie

Tijdens ons voorjaarscongres kwam Tim Verheyden spreken over desinformatie voor een bomvolle zaal. Nu is zijn boek ‘Het had waar kunnen zijn’ uit. Nepnieuws is niet meer weg te denken uit onze samenleving, en desinformatie is zelfs nóg complexer. Hoe kan je dit doorprikken? En hoe kan je ermee omgaan? Dit boek verrijkt je denkkader en reikt je oplossingen aan.

3. Schrijf heerlijk heldere bewonersbrieven

Niets zo vervelend als een brief ontvangen en er niets van begrijpen. Gelukkig schreven Farida Barki en Katrien Janssens van Wablieft het boek ‘Hopende U hiermede voldoende geïnformeerd te hebben’ om je de beste tips te geven voor heerlijk heldere bewonersbrieven. Hun expertise vertalen ze meteen naar de praktijk met inspirerende voorbeelden. De leestip bij uitstek voor elke communicatiemedewerker die graag in zijn pen kruipt.

4. Ontdek een nieuwe mindset voor communicatie

De samenleving verandert in een razendsnel tempo. Een van de belangrijkste factoren hiervoor is ongetwijfeld de digitalisering. Het lijkt alsof we in een tijdperk zijn aanbeland waarin het nooit meer ‘normaal’ zal worden. Maar is dat een probleem? Met de juiste mindset weet je hoe je met deze voortdurende verandering omgaat. Omar Mohout en Laurence Jacobs vertellen in hun boek ‘Nooit nog normaal’ hoe de digitalisering een hefboom kan zijn. Op de Dag van de Digitale Communicatie geeft auteur Laurence Jacobs hierover een sessie.

5. Werk aan een zuivere reputatie

Wat wil je dat mensen zeggen over jou als je niet in de kamer bent? Reputatie is niet maakbaar, maar wel een gevolg van je gedrag. Authentiek en integer handelen zijn hiervoor waardevolle basisprincipes. Jeroen Wils geeft je in het boek ‘De reputatiecoach’ tips om te werken aan een zuivere reputatie. Op 28 september vertelt hij hier meer over tijdens een online sessie: het ideale moment om al je vragen te stellen.

 

Raak je maar niet uitgelezen? Onze boekentips stoppen hier nog niet. Je kan nog meer inspirerende literatuur vinden op onze boekenpagina. Daar vind je de boeken waar we met Kortom aan hebben meegewerkt. Genoeg leesvoer voor een heerlijke zomeravond!

 

 

Labels:

Gerelateerde blogs

  1. 4 april 2022Hoe schrijf je een duidelijke bewonersbrief?
  2. 9 januari 2023Mag ik je/u wat vragen?
  3. 19 december 2022Inclusieve communicatie om kansen aan te reiken - Steven Van Hemelryck
  4. 12 juli 20225 vragen aan Katrien en Farida van Wablieft

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
Bedrijfsleden