Over Collegagroep Oost-Vlaanderen - Energiezuinig communiceren

Communicatiedienst Gent Campagnes voeren Sociale media strategie
2022 21 okt

Collegagroep Oost-Vlaanderen - Energiezuinig communiceren

De socialemediastrategie van stad Ninove

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit je communicatiemix. De meeste lokale besturen hebben een pagina op de verschillende platformen. Maar die ook optimaal inzetten, zijn een ander paar mouwen.

Hoe maak je een contentplanning die werkt op sociale media en die haalbaar is voor jouw organisatie? Je stopt er heel wat tijd en moeite in, maar de respons is niet altijd zoals je had gehoopt.

Stad Ninove werkte een socialemediastrategie uit. En het loont! Nele Anthoons vertelt je graag wat meer over hoe Ninove sociale media inzet en ze doet hun strategie uit de doeken.

Energiezuinig gedrag stimuleren

De energieprijzen swingen de pan uit en het einde is nog niet in zicht. Steeds meer lokale besturen willen energiezuinig gedrag stimuleren.

Zo nemen lokale besturen maatregelen om hun eigen energieverbruik op dieet te zetten. Eigen medewerkers én inwoners worden geïnformeerd en gestimuleerd tot aangepast gedrag.

Hoe kan je communicatie inzetten om energiezuiniger te leven en te werken? Hoe doe je dat naar burgers en naar interne medewerkers? Is het zinvol om lokale energiecampagnes te voeren?

Tijdens de collegagroep Oost-Vlaanderen gaan we hierover in gesprek met enkele specialisten en we luisteren naar jouw ervaringen.

Inspiratie voor jouw communicatie

Ook in jouw gemeente zijn er ongetwijfeld communicatie-initiatieven die jouw collega’s inspireren. Deel ook jouw ervaringen en ideeën om samen werk te maken van een beter communicatiebeleid.

We ontmoeten je graag op vrijdag 21 oktober in het provinciehuis in Gent. Deelnemen aan deze collegagroep is gratis, maar je schrijft je wel vooraf in.

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

vrijdag 21 oktober 2022
09:30 - 12:30 uur
Gratis voor iedereen Gratis

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
Bedrijfsleden