Over Collegagroep Antwerpen - Energiezuinig communiceren

Communicatiedienst Campagnes voeren
2022 14 okt

Collegagroep Antwerpen - Energiezuinig communiceren

Energiezuinig gedrag stimuleren

De energieprijzen swingen de pan uit en het einde is nog niet in zicht. Steeds meer lokale besturen willen energiezuinig gedrag stimuleren.

Zo nemen lokale besturen maatregelen om hun eigen energieverbruik op dieet te zetten. Eigen medewerkers én inwoners worden geïnformeerd en gestimuleerd tot aangepast gedrag.

Hoe kan je communicatie inzetten om energiezuiniger te leven en te werken? Hoe doe je dat naar burgers en naar interne medewerkers? Is het zinvol om lokale energiecampagnes te voeren?

Tijdens deze collegagroep gaan we hierover in gesprek met enkele specialisten en we luisteren naar jouw ervaringen.

2310: een lokale feestdag

2310 is de postcode van gemeente Rijkevorsel en sinds een drietal jaar is 23/10 ook de officiële feestdag van ‘Veussel’. Verschillende activiteiten en een volksfeest brengen de mensen bij elkaar en maakt hen mee trots op de gemeente.

Jan Huybrechts (gemeente Rijkevorsel) vertelt hoe ‘2310’ zijn eigen leven begon, niet enkel als gemeentelijke feestdag maar ook in het infomagazine en de app.

Voldoende energie voor de communicatiedienst

Je timmert dagelijks met veel goesting maar met beperkte middelen aan een beter communicatiebeleid. Het is belangrijk dat er voldoende energie is om de communicatiedienst op toeren te houden.

Hoe behandel je mails? Welke tools zet je in om alles rond te krijgen? Hoe stel je een to do lijst op en verdeel je taken? Hoe plan je projecten en hou je collega’s op de hoogte? Hoe hou je het budget in de gaten?

We wisselen tips uit over de praktische organisatie van de communicatiedienst.

Inspiratie voor jouw communicatie

Ook in jouw gemeente zijn er ongetwijfeld communicatie-initiatieven die jouw collega’s inspireren. Deel ook jouw ervaringen en ideeën om samen werk te maken van een beter communicatiebeleid.

We ontmoeten je graag op vrijdag 14 oktober tijdens de collegagroep Antwerpen in het gemeentehuis van Rijkevorsel. Deelnemen aan deze collegagroep is gratis, maar je schrijft je wel vooraf in.

Comaan is het netwerk waarin lokale (communicatie)ambtenaren, Kortom vzw, provincie Antwerpen en externe experts hun kennis en ervaringen rond communicatie uitwisselen.

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

vrijdag 14 oktober 2022
09:30 - 12:30 uur
Gratis voor iedereen Gratis

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
  • 234_2imagine.png
Bedrijfsleden