Een groot hart voor Kortom - Ann Pauwels

Een groot hart voor Kortom - Ann Pauwels

Wat maakt een Kortom-lidmaatschap zo bijzonder? En welke Kortom-activiteiten doen harten overslaan? We luisterden naar Ann Pauwels, communicatieverantwoordelijke in het ziekenhuis Noorderhart in Pelt. Ze is al jaren een trouw Kortom-lid. Maar bovenal noemt ze zichzelf een grote fan. Omdat onze harten daarvan overlopen, zetten we Ann graag in de kijker met dit interview.

Hoe heb je Kortom leren kennen?

Ik ben in 2005 in het ziekenhuis gestart als communicatieverantwoordelijke. Daarvoor werkte ik voor een privébedrijf op de personeelsdienst. Ik heb tijdens mijn studies een communicatierichting gevolgd, maar toen ik hier in het ziekenhuis startte was ik al 10 jaar uit het communicatievak. Daarenboven was het een nieuwe functie hier in het ziekenhuis. Ik moest mijn takenpakket zelf vormgeven. Het was een beetje zoeken in het begin en ik voelde dat ik behoefte had om me bij te scholen rond communicatie.

Vanuit mijn ervaring op de personeelsdienst was ik vertrouwd met de opleidingenmarkt. Maar het was niet makkelijk om een budgetvriendelijke opleiding rond communicatie te vinden. Ik ben dan uiteindelijk bij Kortom uitgekomen. De informatie die ik bij Kortom vond was voor mij meteen nuttig.

Waarom ben je lid geworden?

De community van Kortom sprak me heel erg aan, omdat ik daar snel vragen kan stellen aan communicatiecollega’s. In het begin ging ik vaak eens kijken welke inspiratie ik kon halen uit de tips van collega’s. Toen we ons personeelsmagazine hebben gerestyled, ben ik in de community gaan zoeken naar voorbeelden en advies. Zo kreeg ik ook de mogelijkheid om andere magazines door te nemen en te leren uit de ervaringen van collega’s.  

Ik voel als lid een band met de organisatie. Ik ben een gevoelsmens en het is dan ook een gevoelskwestie. Elke opleiding die ik tot nu toe heb gevolgd vond ik écht goed. Dat heeft me sterk beïnvloed om voor een lidmaatschap te kiezen.

"Het leukste is om communicatiecollega’s uit je vakgebied én je sector te ontmoeten"

Wat is voor jou de leukste Kortom-activiteit geweest tot nu toe?

Toen ik lid werd was de zorgsector nog niet echt een doelgroep van Kortom. Er waren ook andere collega’s uit de zorgsector die behoefte hadden aan een Kortom-lidmaatschap. Joost, de coördinator van Kortom, merkte dit op en speelde daar snel op in. Hij organiseerde bijeenkomsten voor communicatiemedewerkers uit de zorgsector. Dat was altijd heel interessant: er waren workshops en lezingen waaruit je kon kiezen. Het leukste is natuurlijk om communicatiecollega’s uit je vakgebied én je sector te ontmoeten.

Waarom zou je een Kortom-lidmaatschap aanraden aan communicatiecollega’s?

Ik raad communicatiecollega’s uit de overheidssector en social profit aan om lid te worden, omdat de informatie die je bij Kortom vindt heel to-the-point is. Het is geen commerciële ‘blabla’. Elke opleiding die ik bij Kortom volgde vond ik prima georganiseerd en inhoudelijk heel relevant. Dat laatste is voor mij het belangrijkste.

Nog een pluspunt: ik geraak tot elke opleiding met het openbaar vervoer. Dat is een geruststelling, want met de auto naar Brussel of Antwerpen gaan, is niet handig.

Ik ben eigenlijk een echte fan van Kortom. Het is altijd een fijn contact met het Kortom-team.

Wat staat er op je Kortom-programma binnenkort?

De eerstvolgende activiteit die ik ga bijwonen is de online sessie over portret- en auteursrechten. Ik ben benieuwd!

Vergelijkbare artikelen

  1. 24 januari 2024Jullie favoriete Kortom-momenten

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Opleidingen over AI

Op vrijdag 30 augustus 2024

Copilot: ontdek de mogelijkheden & ga aan de slag

Op donderdag 19 september 2024 in Brussel

Dag van de Digitale Communicatie

Op donderdag 3 oktober 2024 in Antwerpen

Hoe stel je de juiste vragen aan ChatGPT?

Op maandag 14 oktober 2024 in Gent

AI-tools voor communicatieprofessionals

Op donderdag 17 oktober 2024 in Gent

Boost jouw video en foto met AI

Op vrijdag 8 november 2024 in Brussel

AI-tools voor communicatieprofessionals

Op maandag 2 december 2024 in Brussel

Expeditie Kortom: Artificiële Intelligentie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
Bedrijfsleden