5 vragen aan Veva Daniels

5 vragen aan Veva Daniels

Veva Daniels is verkeerskundige van opleiding en heeft een voorliefde voor communicatie. Haar twee passies in één job: woordvoerder bij het Agentschap Wegen en Verkeer. Wij schotelden haar 5 vragen voor.

1. Wat heeft jou in 2020 geïnspireerd?

Ik vind het fantastisch als mensen zelf heel open over hun job communiceren, bijvoorbeeld op TikTok. Dit jaar zag je veel werknemers uit de zorgsector het doen. Ze zijn zo echte ambassadeurs voor hun organisatie. Dat inspireert me en zet me aan het denken hoe we dit ook kunnen doen bij AWV. 

2. Wat geeft je voldoening in je job?

Als ik op het einde van mijn werkdag de boodschap goed heb kunnen overbrengen. Ik wil burgers kunnen informeren, helpen en geruststellen. Als dat lukt, geeft me dat veel energie. Dat is trouwens ook de reden waarom ik voor de overheid werk en niet in de privésector.

twitter Veva

3. Op welke verwezenlijking ben je fier?

Wij kappen elk jaar bomen en struiken langs de weg om de natuur meer kans te geven. Dat is een gevoelig onderwerp en we kregen er enorm veel commentaar op. Tot we heel open zijn gaan communiceren. We publiceren nu alle informatie en locaties op onze website. Mensen krijgen zo een antwoord op hun vraag en hebben niet het gevoel dat we info achterhouden. Het was een kleine ingreep, maar met een grote impact.

4. Welke tip heb jij voor je communicatiecollega’s?

Dring je op. Wacht niet tot collega’s naar je toekomen met een verhaal of communicatiekans, maar eis je plaats op binnen de organisatie. Zorg dat je het mandaat krijgt om te experimenteren en dat je het vertrouwen krijgt om af en toe tegen de muur te lopen.

5. Wat brengt de toekomst?

Als communicatiedienst zal je meer als reporter moeten denken wanneer je nieuws aanlevert. Ik merk dat de media veel vaker dan vroeger beelden overnemen en dankbaar zijn als je foto’s meestuurt bij een persbericht. In de toekomst zal dat ook zo zijn voor audiovisueel materiaal. Dat is toch een evolutie waar we rekening mee moeten houden.

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • logo-og.png
  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
Bedrijfsleden