naar top

Case - Samenlevingsopbouw: samen van 't straat met streetvideo

Samenlevingsopbouw bestaat uit acht regionale vzw’s die samen met mensen in een kwetsbare positie aan oplossingen tegen uitsluiting werken. In Antwerpen beseften ze meteen welke zware gevolgen de lockdown zou hebben op jongeren die vaak op straat te vinden zijn. Daarom namen ze een video op voor en door jongeren.

Met de video wilde Samenlevingsopbouw jongeren sensibiliseren, door de boodschap te geven dat het coronavirus ernstig is en de richtlijnen belangrijk zijn. Een ander doel is begrip uiten voor de moeilijke situatie waar die jongeren in terechtkomen en zo verbondenheid creëren.

Om dit op maat van de doelgroep te doen gingen enkele vrijwilligers aan de slag met influencers zoals Kamal Kharmach en jongeren uit de buurt. Het resultaat was een herkenbare en authentieke rap die jongeren effectief bereikt.

De communicatiedienst werkte mee aan de voorbereiding en plaatste de video nadien op de officiële kanalen. De cruciale schakel om de boodschap tot bij de jongeren zelf te krijgen, waren de opbouwwerkers. Zij deelden het filmpje bijvoorbeeld via Whatsapp met jongeren, waardoor zij de video ook onderling deelden met elkaar en de video echt tot leven kwam.

Bekijk hieronder het eindresultaat 👇

Lees ook:

Case - De VGC screent haar communicatieproducten op diversiteit

Artikel - 5 tips om een diverse doelgroep te bereiken

Meer artikels uit het magazine Kortom Revue