naar top

Onderzoeken naar coronacommunicatie

Over coronacommunicatie is al veel inkt gevloeid. Welke tendensen zijn er en wat valt onderzoekers op? Op deze pagina vind je een overzicht van onderzoeken naar coronacommunicatie.

Communicatiemedewerkers aan het coronafront - Eric Goubin

Dit onderzoek bespreekt de coronacommunicatie bij overheids- en socialprofitorganisaties tijdens de eerste coronagolf. Eric Goubin kwam uit op 10 opvallende conclusies en aanbevelingen voor de toekomst. Het volledige rapport kan je hier downloaden.

Hoe informeer je jongeren tijdens een lockdown - De Ambrassade

Het rapport van De Ambrassade toont hoe zij jongeren bereikten tijdens de eerste lockdown om zo anderen te inspireren nieuwe kanalen te kiezen. Download het rapport hier. 

De impact van de coronacrisis op teams communicatie - Logeion

In Nederland werd een gelijkaardig onderzoek ingesteld naar de impact van de crisis op teams communicatie bij gemeenten en veiligheidsrisico's. Daaruit blijkt onder andere dat organisaties vaker beroep doen op hun communicatieteams, maar dat die ook overbelast zijn. Het onderzoek formuleert 5 aanbevelingen voor communicatieteams, bestuurders en opdrachtgevers: 

Download het volledige rapport en/of lees de samenvatting.

Gedragsbeïnvloeding in de persconferentie van Mark Rutten - Cecilia Keuchenius

In een gastblog op Adformatie bespreekt Cecilia Keuchenius, sociaal psycholoog en gedragsdeskundige Motivaction, de persconferenties van Mark Rutten. Ze distilleert 14 technieken van gedragsbeïnvloeding die worden toegepast.

Het corona-effect op interne communicatie - vonk netwerk en ECHO

Wat doet thuiswerk met de interne communicatie van je organisatie? Vonk netwerk en het communicatiebureau ECHO gingen op onderzoek. Het resultaat is een whitepaper vol interessante bevindingen en tips om de interne communicatie aan te pakken.

Meer informatie vind je via vonk

Lees het volledige whitepaper.

Meer weten?

Heb je vragen over deze informatie? Of heb je opmerkingen of toevoegingen? Laat het ons weten via info@kortom.be of 050 31 14 31

Bezoek ook onze andere pagina's over het coronavirus:

Algemene informatie en campagnemateriaal

Coronavaccinatie: info en communicatiemateriaal

Risicocommunicatie: Sensibilisering, informeren en gedragsverandering

Communicatie over mentaal welbevinden

Interne communicatie in tijden van corona

Doelgroepencommunicatie

Gluren bij de buren: voorbeelden uit het buitenland (VVSG)

Coronadossier eerst golf