naar top

Sjabloon voor contentplanning in Trello

Veel organisaties zijn op zoek naar een goede tool om aan contentplanning te doen. Eén van de mogelijke opties is Trello. Wij helpen je graag op weg met dit sjabloon voor contentplanning in Trello.

Trello voor contentplanning

Trello is een gratis online programma dat je kan gebruiken om meer structuur te brengen in je taken en projecten. In Trello kan je zelf verschillende prikborden maken. Je vertrekt van een leeg prikbord en kan het indelen zoals je wil. Bijvoorbeeld een bord met je eigen to-do's, een bord om ideetjes op te slaan, een bord om samen met collega's een project te beheren ... 

Trello is gebruiksvriendelijk en met de gratis versie geraak je al een heel eind. De vele mogelijkheden in Trello schrikken je misschien af. Daarom helpen we je graag op weg en maakten een sjabloon-bord dat je kan gebruiken als basis voor jouw contentplanning.

Startpunt voor jouw contentplanning

Het Trello-sjabloon is gebaseerd op hoe wij bij Kortom zelf aan contentplanning doen. Het is maar één van de vele voorbeelden hoe je dit kunt organiseren, zeker niet dé beste of dé enige manier. Zie dit bord als een startpunt voor je eigen planning. Zoek vooral je eigen weg, pas zaken aan, maak het jezelf zo makkelijk en efficiënt mogelijk.
 

Klik hier om aan de slag te gaan met het Trello-sjabloon voor contentplanning

In het Trello-bord vind je een handleiding en voorbeelden hoe je het sjabloon kan gebruiken. 

Hoe gebruik je het bord?

Tijdens een online sessie over planningstools op 6 oktober 2021 gaf Sarah een demo van hoe wij dit bord gebruiken. Je kan de demo hier herbekijken:

Ben je benieuwd naar andere tools voor contentplanning? In de video komen ook nog Monday, LCP, Microsoft planner en contentkalender.nl aan bod. 

Maar hoe vul je zo'n contentplanning nu in? Wat voeg je wel en niet toe? In dit artikel krijg een overzicht van de belangrijkste tips en basisregels bij het opmaken van een efficiënte contentplanning. 

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties over het Trello-sjabloon voor contentplanning? Contacteer Sarah via sarah@kortom.be