Over Stappen naar een nieuwe huisstijl

Huisstijl Lay-out
2022 27 sep

Stappen naar een nieuwe huisstijl

Bezint eer je begint te communiceren

Stop.  Een nieuwe huisstijl of logo is een endpunt, geen beginpunt. Het is de kers op de taart. Zonder een scherp omschreven en motiverend verhaal kan je niet overtuigend communiceren. 

Mensen kiezen voor organisaties en merken zoals ze vrienden kiezen: op basis van persoonlijkheid en identiteit. Je start vanuit een fundamenteel inzicht in de eigen identiteit en de ambitie van de organisatie.  

Stap voor stap

Renaat Van Cauwenberge neemt je mee doorheen de verschillende stappen, op weg naar een nieuwe huisstijl.

Hij gaat eerst in op het belang van identiteit en positionering. Hoe onderzoek je de waarden en het imago van jouw organisatie? Wat doe je zelf? Wanneer doe je een beroep op externen?

Er is ook aandacht voor de manier waarop je jouw collega’s betrekt in dit proces om samen tot een gemeenschappelijk eindproduct te komen. Hoe kunnen verschillende merken naast elkaar bestaan en toch een eenheid vormen?

Hij gaat ook in op de productie en de uitrol van een nieuwe huisstijl. Wanneer schakel je een communicatiebureau? Wat is nodig om een offerte uit te schrijven? Hoe beoordeel je de inzendingen?

Tijdens deze dagopleiding wissel je herkenbare uitdagingen en ervaringen uit bij het merkenbeleid, op weg naar een nieuwe huisstijl.

Voor wie?

  • communicatiemedewerkers en beleidsmakers
  • lokale en bovenlokale overheden en socialprofitorganisaties

Spreker

Renaat Van Cauwenberge  Renaat Van Cauwenberge

Renaat van Cauwenberge is onafhankelijk merkarchitect met jarenlange ervaring in verschillende merkenbureaus. Hij ondersteunt en adviseert opdrachtgevers bij identiteits-, merk- en communicatievraagstukken en richt zich op organisaties die zichzelf een maatschappelijke rol toebedelen.

Het gezamenlijk doel is tot een inspirerend, geloofwaardig én relevant verhaal te komen over wie de organisatie is, waar ze voor staat én waar ze voor gaat: simpel, simpel te vertellen en voor iedereen verstaanbaar.

Praktische informatie

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

dinsdag 27 september 2022
09:30 - 16:30 uur
Lid € 295,00
Niet-lid € 395,00

Documentatie, drank en broodjeslunch zijn inbegrepen.

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
Bedrijfsleden