Hoe gaat het met de eerste winnaar van de Kortom Scriptieprijs?

Hoe gaat het met de eerste winnaar van de Kortom Scriptieprijs?

Op 20 april 2022 was het zover: dan mochten we de eerste Scriptieprijs uitreiken tijdens de Kortom Awards Show. Kim Claessens werd die avond als winnaar uitgeroepen. Zo’n prijs winnen brengt heel wat teweeg, vertelt Kim ons. Hoe kijkt zij op die avond terug? We legden ons oor te luisteren bij Kim.

Kim Claessens, alumna van de KU Leuven, werd tijdens de Kortom Awards Show op het podium geroepen. Trots mocht ze haar Scriptieprijs in ontvangst nemen. Haar inzending voor de prijs was dan ook niet min: hoe pak je het stigma rond alcoholproblemen aan? Uit haar samenvatting kwamen toepasbare tips voor communicatiemedewerkers uit de sector en copywriters, vond de jury. “Met mijn masterproef hoopte ik te helpen om het stigma rond de problematiek te verkleinen. Dat ik met de Scriptieprijs extra aandacht aan mijn onderzoek kon schenken, was dan ook een groot pluspunt”, klinkt het bij Kim.

Hoe kijk je terug op de avond van de Kortom Awards?

“In de eerste plaats was het een verrassende avond. Dat ik uiteindelijk tot winnaar werd uitgeroepen, had ik totaal niet verwacht. Ondertussen was ik er wel van overtuigd dat ik met mijn thesis straf werk had geleverd, toch had ik een zetje van mijn promotor nodig om me in te schrijven. De ontlading was dus des te groter.”

“Daarnaast was het vooral een fijne avond. Niet alleen de Scriptieprijs werd uitgereikt, maar er kwamen ook heel wat interessante cases uit het communicatieveld aan bod. De sfeer zat echt goed en de uitreiking vond plaats op een unieke locatie. Alle ingrediënten waren er dus om er een onvergetelijke avond van te maken.”

Benieuwd hoe het eraan toegaat op de Kortom Awards Show? Bekijk dan hier de aftermovie van de Kortom Awards 2021. (Lees verder onder de video)

Hoe reageerden vrienden en familie op de overwinning?

“De reacties waren heel positief. Voor mijn onderzoek had ik bijna 400 mensen nodig die wilden deelnemen aan een experiment. Die verzamelde ik niet alleen. Ik kreeg heel wat hulp van vrienden en hun ouders die mijn onderzoek deelden. Dus voor hen was het ook leuk om te zien dat ze aan iets goed hebben bijgedragen en dat daar ook erkenning voor komt.”

(Lees verder onder de foto)

2021 Kim Claessens - Winnaar Kortom Scriptieprijs

Waarom zou je studenten aanraden om zich in te schrijven voor de Scriptieprijs?

"Er komt erkenning voor je werk, dat is heel fijn. Ik wou niet dat mijn resultaten zomaar zouden opgaan in een databank. Net omdat het zo’n sociaal relevant thema is, vond ik dat de resultaten wat meer zichtbaarheid verdienden. Dat is gelukt dankzij de Scriptieprijs.”

“Daarbij hielp de prijs me een handje in de zoektocht naar een job. Die zoektocht ging verrassend vlot. In elk sollicitatiegesprek kwam de Scriptieprijs ter sprake. Die moest ik niet zelf aanhalen, het is iets dat opvalt op je CV. Het toont dat je je taak echt wel serieus neemt en dat je gaat voor dat extraatje meer.”

“Dat alles maakt het echt wel de moeite om je in te schrijven voor de Scriptieprijs!”.

Wil je net als Kim je eindwerk wat meer zichtbaarheid geven? Schrijf je dan in voor de Scriptieprijs 2023, en wie weet ben jij de volgende die mag schitteren op het podium tijdens de Kortom Awards Show. Tot dan!

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
Bedrijfsleden