Zag jij de paashaas ook rondhuppelen op sociale media?

Zag jij de paashaas ook rondhuppelen op sociale media?

Toptopicals: welke communicatiemedewerker houdt er niet van? Het zijn interessante momenten in je kalender om content rond te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de start van het nieuwe schooljaar, Halloween, de Dag van de Zorg, 1 april, en natuurlijk ook… Pasen! Wij gingen speuren op jullie sociale media. En wat bleek? De paashaas kwam ook bij jullie langs.

Werkgeluk

Wist je dat de paashaas jou kan helpen met je employer branding strategie? Want Pasen is het ideale moment om waardering voor medewerkers te laten zien. Een mooie boodschap, ook voor toekomstige collega’s!

Bij AZ Sint-Lucas Brugge werden collega’s getrakteerd op paaseitjes. Op LinkedIn deelde dit ziekenhuis daarom een vrolijke foto van achter de schermen.

 

Ook Wonen in Vlaanderen zette haar werknemers in de bloemetjes. Op Instagram deelde deze organisatie de woordspeling: ‘Thanks for being egg-straordinary!’ Opnieuw wist de paashaas de waardering voor collega’s rond te strooien.

 

 

Herkenbaarheid

Je doelgroep in beeld brengen zorgt voor herkenbaarheid. En laat dat nu net een belangrijke reden zijn om een kanaal te volgen.

In het UZ Gent kwam de paashaas de patiënten van het kinderziekenhuis bezoeken. Naast paaseitjes had de paashaas ook een brunch meegenomen. Een feestelijk moment dat het ziekenhuis in beeld bracht op Instagram. Niet alleen de paaseitjes smolten, maar ook ons hart.

 

Humor

Wil je voor extra veel likes gaan? Met de nodige creativiteit kan je de interactie met je doelgroep stimuleren. De Gezinsbond postte een afbeelding van een paasei op Instagram. Met een like (dubbel klik op afbeelding) kon je het paasei een strik geven, en werd het paasei ook meteen een paashaas. Test het zelf maar eens uit!

 

Weetjes

Een toptopical kan ook het uitgelezen moment zijn om weetjes te delen. Natuurpunt speelde hier slim op in. Bij de foto van een Europees konijn kom je te weten waar je dit dier kunt spotten in de natuur. Met een mooie foto erbij, zorgt deze post voor meer dan 1000 likes. Goed bezig!

 

En oh ja: wij gingen natuurlijk ook aan de slag met deze toptopical! Een paasontbijt met collega’s, dat verdiende een foto. Maar is dit nu employer branding? Of eerder een humoristische insteek? Je mag zelf kiezen!

 

Wil je meer inspiratie opdoen om met toptopicals aan de slag te gaan? Lees ons artikel over inhakers en toptopicals in Kortompedia.

 

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • 234_2imagine.png
  • logo-og.png
  • LOGO_VP.jpeg
Bedrijfsleden