Dit zijn de winnaars van de Kortom Awards 2021

Dit zijn de winnaars van de Kortom Awards 2021

Woensdag 20 april was het eindelijk tijd voor hét communicatiefeestje van het land: De Kortom Awards Show! Ontdek hier de winnaars van de Awards 2021.

De Kortom Awards

woensdag 20 april reikte Kortom vzw haar tweejaarlijkse communicatie-awards uit. Met deze awards beloont Kortom innovatieve en inspirerende communicatieprojecten. “Via de Kortom Awards willen we het goede werk dat communicatieprofessionals van overheids- en socialprofitorganisaties dag in dag uit uitvoeren in de kijker zetten. Zo willen we andere organisaties aanmoedigen communicatie bewust en impactvol in te zetten”, vertelt Paul De Ligne, voorzitter van Kortom vzw.

Benieuwd hoe de show verliep? Bekijk de foto's!

10 laureaten

Uit 59 inzendingen, koos de 11-koppige jury 10 laureaten: 5 socialprofitorganisaties en 5 overheidsorganisaties. “De kwaliteit van de inzendingen lag dit jaar bijzonder hoog. We stonden met de jury voor een moeilijke uitdaging”, vertelt Barbara Dubaere, juryvoorzitter van de Kortom Awards. “We zijn op zoek gegaan naar inspirerende en sterke campagnes. De winnende projecten en laureaten tonen aan dat je met degelijke communicatie heel wat resultaat kan behalen.”

Naast de award voor overheid en social profit, reikte Kortom ook voor het eerst de Kortom Scriptieprijs uit. De jury selecteerde in die categorie drie laureaten.

En de winnaars zijn ...

🏆 Kortom Award Overheid: Brandweer Westhoek - één team, één familie

🏆 Kortom Award Social Profit: Volta vzw - Elektroclub

🏆 Publieksprijs: Eerstelijnszone ZORA - Intergemeentelijke vaccinatiecampagne

🏆 Kortom Scriptieprijs: Kim Claessens - Kortom Scriptieprijs

(lees verder onder de foto)

2021 Groepsfoto winnaars Kortom Awards

Brandweer Westhoek - één team, één familie

Brandweer Westhoek won voor de wervingscampagne één team, één familie de Kortom Communicatie Award Overheid. 

Brandweer Westhoek: Winnaar Kortom communicatie award overheid

De brandweer wist de jury te overtuigen met een professioneel en tot in de puntjes uitgewerkte campagne. De inzet van ambassadeurs en de duidelijke resultaten, vormden de kers op de taart. Bekijk de video voor meer informatie over hun campagne:

Volta vzw - Elektroclub

Hoe zet je kinderen en jongeren aan om een studiekeuze te maken in elektrotechniek? Op die vraag zocht en vond Volta vzw, kruispunt voor elektrotechniek, een oplossing. Met hun campagne ‘Elektroclub’ richt de vereniging zich tot kinderen en jongeren om hun interesse in techniek aan te wakkeren. De jury was zeer te spreken over de manier waarop ze laagdrempelige en deelbare content inzetten. Ze kregen daarvoor de Kortom Communicatie Award Social Profit!

Volta vzw: winnaar communicatie award social profit

Leer het project Elektroclub kennen: 

Eerstelijnszone ZORA - Intergemeentelijke vaccinatiecampagne

De Publieksprijs van de Kortom Awards werd dit jaar deels beslist door een online poll en door het publiek in de zaal. De keuze van het thuispubliek en de communicatiemedewerkers was unaniem: de intergemeentelijke vaccinatiecampagne van Eerstelijnszone ZORA (Zuid-Oostrand Antwerpen) kon iedereen bekoren.

En ja, het is bevestigd: de gemeenten hebben elkaar gevonden en blijven ook in de toekomst samenwerken op communicatief vlak. Hoera!

2021 ELZ ZORA - winnaar publieksprijs

Leer de vaccinatiecampagne kennen:

Kim Claessens - Kortom Scriptieprijs

Er is altijd een eerste keer. En Kim Claessens (alumnus KU Leuven) zal voor altijd onze allereerste winnaar van de Kortom Scriptieprijs zijn!

2021 Kim Claessens - Winnaar Kortom Scriptieprijs

Kim won deze award voor haar scriptie rond de destigmatisering van alcoholproblemen. Met haar conclusie en duidelijke tips voor het werkveld wist ze de jury te overtuigen. De samenvatting van haar scriptie vind je onderaan dit artikel bij 'documenten'.

Benieuwd hoe de show verliep? Bekijk  de foto's!

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • logo-og.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • 234_2imagine.png
Bedrijfsleden