Luistertips voor je zomervakantie

Luistertips voor je zomervakantie

World off, podcast on! Ben je klaar voor een lange autorit richting je vakantiebestemming? Of lig je al onder een parasol te genieten van het zomerweer? Met een podcast in je oren, wordt je vakantie nóg leuker! We geven je podcasttips voor een hele zomer vol luisterplezier.

Na de biep

Wil je inspiratie opdoen voor je communicatie? Met de podcastreeks ‘Na de biep’ van I Like Media kan je leren en ontspannen tegelijk. In elke aflevering krijg je een antwoord op een vraagstuk over digitale communicatie. Bijvoorbeeld hoe je aan de slag kunt gaan met Instagram Reels, of welke smartphone je nodig hebt voor sterke video’s. De communicatietrainers van I Like Media delen hun tips en gaan ook op zoek naar antwoorden bij experten. Een inspirerende luisterervaring om nóg beter te worden in het communicatievak.

Geen commentaar

Woordvoerderschap is een vak apart: dat wordt duidelijk in ‘Geen commentaar’, de podcastreeks van Sara Vercauteren. Woordvoerders komen de gekste anekdotes tegen. Maar ook interessante inzichten. Want het is vooral achter de schermen waar je veel kan leren over een sterk mediabeleid. En die inkijk geeft Sara Vercauteren je in deze afleveringen. Ze gaat hiervoor in gesprek met woordvoerders uit verschillende sectoren. Zo leer je bijvoorbeeld hoe belangrijk Jip-en-Janneke-taal is om iets uit te leggen, maar ook hoe je met sterke beelden de aandacht van journalisten kunt grijpen. Een podcastsreeks met herkenbare verhalen voor elke woordvoerder.

Jouw verhaal - Digitaal

Sociale media zijn niet weg te denken uit je communicatiestrategie. In de podcastreeks ‘Jouw verhaal – Digitaal’ van Delphine Van Belleghem leer je sociale media doeltreffend in te zetten. Elke aflevering vertrekt vanuit een vraag over sociale media. Delphine gaat in dialoog met een communicatie-expert om antwoorden te zoeken. Vragen zoals ‘Hoe bereik je jongeren via sociale media?’ en ‘Hoe vaak moet je posten op sociale media?’ passeren de revue. Je ontdekt inspirerende tips en boeiende inzichten waarmee je aan de slag kunt gaan voor je socialemediacontent.

Gebruiker Centraal

Als we even over de landsgrenzen heen kijken, vinden we de podcast ‘Gebruiker Centraal’. Deze podcastreeks geeft je tips om de gebruiker centraal te zetten in overheidsdiensten en -communicatie. Hoe kan je een website toegankelijk maken? En hoe zorg je voor een inclusieve dienstverlening? Je ontdekt inspiratie in elke aflevering. Werk je voor een socialprofitorganisatie? Wacht dan nog even met verder te scrollen, want ook jij vindt in deze podcast slimme tips om je doelgroep centraal te zetten in je communicatie.

Krijg je maar niet genoeg van inspirerende podcasts? Luister dan ook eens naar een podcastreeks van je communicatiecollega’s. In onze Kortom-playlist vind je het resultaat van veel creativiteit en doorzettingsvermogen. Stuk voor stuk podcasts om trots op te zijn!

Ontbreekt je podcast in dit lijstje? Laat het ons weten via info@kortom.be. Dan voegen we dit met plezier toe aan de Kortom-playlist.

Vergelijkbare artikelen

  1. 10 juni 2021Inspiratie: podcasts van overheid en social profit in Vlaanderen

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Opleidingen over AI

Op vrijdag 30 augustus 2024

Copilot: ontdek de mogelijkheden & ga aan de slag

Op donderdag 19 september 2024 in Brussel

Dag van de Digitale Communicatie

Op donderdag 3 oktober 2024 in Antwerpen

Hoe stel je de juiste vragen aan ChatGPT?

Op maandag 14 oktober 2024 in Gent

AI-tools voor communicatieprofessionals

Op donderdag 17 oktober 2024 in Gent

Boost jouw video en foto met AI

Op vrijdag 8 november 2024 in Brussel

AI-tools voor communicatieprofessionals

Op maandag 2 december 2024 in Brussel

Expeditie Kortom: Artificiële Intelligentie

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • 234_2imagine.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
Bedrijfsleden