Communicatiebeleid

Hier vind je een overzicht van de boeken over communicatiebeleid:

Communicatie als bindkracht

Communicatie als bindkracht_Cover (1)

Inhoud

Deze publicatie richt zich tot beleids- en communicatiemensen die actief zijn bij de overheid en socialprofitsector. Zij goochelen dagelijks met stukjes inkomende en uitgaande informatie, online en offline. Dat doen ze via hun eigen kanalen, op sociale media en in de pers. In crisistijden is dat des te spannender. Want het is druk druk druk.

Ad hoc 'dingen doen' in communicatie gaat meestal alle kanten op en raakt dus nergens. Zetten we wel in op communicatie die er echt toe doet: communicatie die de democratie versterkt en verbindend werkt? De auteur inspireert met tien uitdagingen: hoe kan je de bindkracht van communicatie inzetten voor een warme samenleving?

Auteur: Eric Goubin

Verschenen in: 2023

Bestel het boek

Terug naar het overzicht ↑

Tante Mariette en haar fiets

boek tante groot

Inhoud

In september 2017 lanceert Eric Goubin de nieuwe 'Tante Mariette en haar fiets' (uitgeverij Vanden Broele). Alles wat je moet weten om op een doordachte manier te communiceren, gebundeld in één veelzijdig handboek.

Tante Mariette en haar fiets biedt je:
  • Een handig overzicht van alle ins en outs over publieke communicatie.
  • Talrijke handvatten waar je in je dagelijkse communicatiewerk meteen mee aan de slag kan.
  • Een heldere kijk op een waaier aan thema's, zoals inclusieve communicatie, pers en PR, contentstrategie, storytelling, interne communicatie, ... 
  • Heel wat inspiratie dankzij concrete cases, best practices, schema's, stappenplannen, tabellen, leestips, FAQ's, ...

Auteur: Eric Goubin

Verschenen in: 2017

Bestel het boek

Lees meer 

Terug naar het overzicht ↑

De communicatieplicht van de overheid

Boek De communicatieplicht van de overheid

Inhoud

De overheid communiceert en informeert. Wanneer ze dat doet, moet ze zich houden aan diverse voorschriften en regels. Zo heeft de vrijheid van meningsuiting ook zijn gevolgen voor overheidscommunicatie en is de evolutie van beslotenheid naar openbaarheid van bestuur erg belangrijk.

De overheid kan bovendien informatie verstrekken uit eigen beweging of op vraag van derden, wat ook weer bijzonderheden met zich meebrengt. De overheid is tot slot aansprakelijk voor het verspreiden van foutieve informatie, waardoor het belang van zorgvuldige overheidscommunicatie niet onderschat mag worden. Bij al deze zaken staat auteur Michiel Elst stil.

Auteur: Michiel Elst

Verschenen in: 2015

Bestel het boek

Terug naar het overzicht ↑

De converserende overheid

Boek De converserende overheid

Inhoud

De overheid van de toekomst: burgers praten mee Gedaan met informatie zenden naar burgers. De overheid van de toekomst luistert, praat en doet. Communicatie staat onder druk. Niet enkel het budget wordt krap, maar ook belangrijke maatschappelijke trends maken het vak uitdagend. De komst van het internet en de sociale media maakten het er voor communicatiediensten bovendien niet gemakkelijker op. Daardoor zitten mensen niet meer te wachten op een klassieke, informerende overheid. Dat betekent dat overheidscommunicatie een nieuwe aanpak moet krijgen, waarin overheden veel minder zelf informatie uitsturen en tegelijkertijd vooral meer luisteren en in dialoog treden. Dit boek is een leidraad voor iedere organisatie die wil transformeren naar een converserende overheid. Gaandeweg leer je hoe je intern en extern vertrouwen creëert en hoe je het onbenut conversatiepotentieel in je organisatie aanboort, met handige tools, tips en praktijkvoorbeelden als gids.

Auteurs: Eric Goubin, Julie Clément en Marc Van Daele

Verschenen in: 2014

Bestel het boek

Terug naar het overzicht ↑

Alle thema's

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • LOGO_VP.jpeg
  • logo-og.png
  • 234_2imagine.png
Bedrijfsleden