Tip van Eric: liever gestaag digitaal, dan radicaal digitaal.

Tip van Eric: liever gestaag digitaal, dan radicaal digitaal.

48%: een getal om te onthouden! Enerzijds: bijna iedereen gebruikt internet. Anderzijds: 48% van de bevolking heeft nog steeds geen digitaal contact met diensten van de overheid (Statbel, nov. 2021). Zelfs al maak je digitale diensten laagdrempelig en beter bekend, dan nog blijft er een grote minderheid die daar niet mee overweg kan.

Daarom huiver ik van slogans à la ‘radicaal digitaal’ en ‘gemeente zonder gemeentehuis’. Ik sta helemaal achter de digitaal aangestuurde vereenvoudiging van overheidsdiensten, waarvan ik al ruim 30 jaar pleitbezorger ben. Maar een inclusieve overheid zet daarnaast ook volop in op persoonlijke, mondelinge alternatieven. 

Lees hierover in ‘Tante Mariette en haar fiets’ het hoofdstuk over kanaalmanagement (p. 483-501).

Meer artikels van Tante Mariette

Labels:

Gerelateerde blogs

  1. 1 september 2021Een vierde druk voor Tante Mariette

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • logo-og.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • 234_2imagine.png
Bedrijfsleden