Hoe informeer en inspireer je in één artikel? Het voorbeeld uit LVN.

Hoe informeer en inspireer je in één artikel? Het voorbeeld uit LVN.

In het boek lees je over het voorbeeld van Stad Leuven die hun inwoners aanmoedigd nestkastjes te plaatsen met een artikel. Daarin combineren ze need-to-know- nice-to-know-content in één artikel. Lees hier het voorbeeld na of bekijk het voorbeeld in LVN. 

Need to know en nice to know combineren kan bijvoorbeeld door een getuigenis van iemand te brengen. Dat doet stad Leuven in een artikel over nestkastjes. Ze willen de Leuvenaars overtuigen om die kastjes op te hangen, om zo de vogels te helpen. De getuigenis maakt het luchtig en inspirerend: wie is de man op de foto, waarom heeft hij zoveel nestkastjes? Dat is de nice-to-know-info. Het storytellingsausje dat de anders wat droge informatie op smaak brengt. 

In het kader ernaast staat alles wat je moet weten om zelf aan de slag te gaan. Dat is de hapklare need-to-know-info.

Nestkastjes

LVN, februari ‘23

Vind je het antwoord niet op je vraag?

Een van onze medewerkers helpt je graag verder in de community.

Stel je vraag in de community

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

  • logo-og.png
  • LOGO_VP.jpeg
  • 234_2imagine.png
Bedrijfsleden