naar top

Campus Kortom

maandag 25 februari 2019

10:00 - 12:30

1. Organisatie van de communicatiedienst

In de netwerktijd waarin iedereen met iedereen communiceert is de rol van een communicatiedienst niet altijd even duidelijk. Eric Goubin (Kortom) vertelt vanuit z’n onderzoek met welke tendensen je best rekening houdt, wat je centraal en decentraal organiseert en welke instrumenten jouw communicatie efficiënter maken.

Een collega illustreert hoe de communicatiedienst in zijn organisatie werd gereorganiseerd.

Sessie volgen

2. Wetgeving over webtoegankelijkheid: de gevolgen voor jouw website

Sinds december 2016 is de Europese richtlijn over de toegankelijkheid van overheidswebsites en mobiele applicaties van kracht. Deze richtlijn verplicht lokale en bovenlokale besturen om de website tegen 2020 toegankelijk te maken, ook voor gebruikers met een visuele, auditieve of motorische handicap.

Ann-Sophie Baeken (Vlaamse overheid – cel Diversiteitsbeleid) vertelt wat webtoegankelijkheid precies betekent en hoe je jouw website toegankelijker kunt maken.

Sessie volgen
12:30 - 13:00

Broodjeslunch

Sessie volgen
13:00 - 14:00

Ontdek het bezoekerscentrum van het Vlaams Parlement

Sessie volgen
14:00 - 15:45

3. Communicatieplanning : doe het nu (of nooit)

Communicatie begint vaak pas op het moment dat er zich een probleem stelt. Ad hoc communicatieacties blijven te vaak  hangen in de waan van de dag, zonder perspectief op langere termijn.

Eric Goubin (Kortom) vertelt hoe je stapsgewijs een communicatiebeleidsplan opstelt. Hij lardeert de sessie met praktijkvoorbeelden en vele tips.

Sessie volgen

4. De volgende stap in conversation management

Op sociale media ben je als organisatie gemakkelijk en snel bereikbaar. Zorg dan ook dat je klaar bent om op een gepaste manier te reageren op vragen en reacties. En weet dat je met jouw berichten ook interacties kunt uitlokken.

Sarah Sommers (So Buzzy) geeft je praktische tips en inspiratie om te reageren op fijne en minder fijne berichten. Ze illustreert hoe je als conversation manager jouw webcare een boost kan geven.

Sessie volgen
16:00 - 17:00

Algemene vergadering

Sessie volgen

Mijn programma

Hieronder vind je een overzicht van jouw programma. Overloop jouw keuze nog even aandachtig.
bezig met laden...