naar top

Studiedag Live! Hoe communiceer je over kleine en grote evenementen in je gemeente?

110 deelnemers zakten af op 4 februari '16 naar Brussel voor de studiedag Live!, die we samen met Cultuurnet organiseerden. Tijdens de plenaire sessie en de break-outs stond de vraag centraal: hoe communiceer je over kleine en grote evenementen in je gemeente?

Een zomerconcert, de Open Monumentendag, een kerstmarkt of een groot sporttornooi. Van een kleine activiteit tot een groot evenement, iedereen werkt aan een sterke promotiecampagne en hoopt op zoveel mogelijk publiek.

Waarop moet je zeker letten bij de communicatie van je evenementen? Gemeentediensten moeten informatie op elkaar afstemmen, praktische afspraken maken en hun doelpubliek bepalen. Dit vraagt intens overleg en samenwerking. Hoe kunnen de eigen diensten beter samenwerken om sterker te communiceren? Hoe verbeter je het rendement van je evenement voor een gemeente? Hoe verzamel je data tijdens een evenement en gebruik je die ook voor een betere publiekscommunicatie? Hoe helpen sociale media om een evenementen te promoten en te monitoren?

De presentaties hieronder geven je een antwoord op al deze vragen. 

De presentatie van Cirk! van Katrien Wauters (UiTPASmanager Stad Aalst) en Tom Van de Velde (CultuurNet Vlaanderen) vind je hier: http://uitpaspartner.be/cirk./ 

Reacties

Reageer
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.