naar top

Inspiratievoormiddag - Succesvolle onboarding van nieuwe medewerkers, fysiek én digitaal

Wat?

Het onthaal van nieuwe medewerkers is een belangrijk visitekaartje voor elke organisatie. Het is belangrijk aandachtspunt geworden in de aanwervingsprocedures en het HRM-beleid. De coronapandemie heeft getoond dat online onboarding verrassende mogelijkheden biedt maar tegelijk ook beperkingen heeft.

Hoe past het onthaal van nieuwe collega’s in het proces van een ‘employee journey’? Hoe zorg je ervoor dat  nieuwe werknemers zich welkom voelen en ondersteund weten vanaf de eerste werkdag? Hoe kan interne communicatie het verschil maken?

Een doordacht onthaal van nieuwe collega’s is een belangrijk onderdeel van een sterke interne communicatie. Kortom en Vonk-netwerk houden het onboardingsproces van nieuwe medewerkers tijdens deze inspiratievoormiddag uitgebreid tegen het licht.

Eén keynote spreker en 3 cases inspireren je voor een betere en warmere aanpak. Na de middag kan je ook jouw ervaringen delen tijdens één van de collegagroepen over dit thema.

Voor wie?

Deze inspiratievoormiddag is bedoeld voor iedereen die werkt aan betere interne communicatie in de organisatie.

Praktisch

donderdag 09 juni 2022
10:00 - 14:30 uur
AG Insurance
Emile Jacqmainlaan 53
1000 Brussel

leden van Kortom en Vonk-netwerk: 75 euro (vrijgesteld van btw)

niet-leden: 95 euro (vrijgesteld van btw)

Programma

9.30 u Onthaal
10.00 u. Verwelkoming en toelichting bij het programma
10.10 u

Keynote
Mensen maken het verschil - Tom De Wachter

De arbeidsmarkt staat onder druk en de ‘war for talent’ woedt in alle hevigheid. Als organisatie kan je een verschil maken in de manier waarop je nieuwe medewerkers selecteert en onthaalt in jouw organisatie.

Tom De Wachter (Insilencio) heeft bijna 20 jaar ervaring in employer branding. Hij vertelt je hoe een medewerker naar jouw organisatie kijkt, toont het belang van een ‘employee experience’ en hoe je daar als organisatie op inspeelt.

Hij haalt geen complexe theorieën aan maar geef je nieuwe inzichten en actiegerichte inspiratie - op maat van kleine en grote organisaties - om interne communicatie in te zetten voor een beter onthaal van nieuwe medewerkers.

11.00 u.

Case 1
Digitale onboarding bij AG Insurance

AG Insurance is vandaag een referentie als verzekeraar en werkgever maar wil graag dé referentie worden door medewerkers centraal te zetten en de ultieme employee experience te bouwen.

Dat begint nog vóór de eerste werkdag. Nieuwe medewerkers moeten voelen dat ze erbij horen vanaf het moment dat hun arbeidscontract wordt ondertekend. De connectie met hun toekomstige collega’s is vanaf dat begin een aandachtspunt.

Ontdek hoe AG Insurance de switch maakte van een klassiek onboardingstraject naar een 100% ‘fygitale’ ervaring voor nieuwe medewerkers, gebouwd rond de momenten die voor hén van belang zijn.

11.30 u.

Case 2
Digitale onboarding zorgt voor meer transparantie en interactie bij de VRT

Medio 2020 besefte de VRT - zoals vele andere werkgevers - hoe moeilijk het was om het onthaal en inwerkproces van nieuwe medewerkers te organiseren in een periode van opgelegde afstandsregels en thuiswerk.

Zij beslisten om in hun onboarding meer op de digitale aanpak te focussen en daarbij ook meteen het onthaal- en inwerkproces grondig te herbekijken. Waar ‘remote’ onboarding toen vrij snel de norm was geworden, blijken ook nu nog heel wat stappen in dat proces erg handig in een hybride onboarding. Fysiek waar het kan/mag en digitaal voor alle praktische aanvullingen en voor een inspirerende en gefaseerde storytelling.  

An Dezeure vertelt hoe de VRT met digitale onboarding aan de slag is gegaan en wat dit concreet heeft betekend binnen hun onthaal- en inwerkbeleid.

12.00 u.

Case3
#2800werkt in Stad Mechelen

Stad Mechelen profileert zich als dynamische, klantgerichte en betrouwbare organisatie voor haar burgers én voor de medewerkers. Mechelen wil de medewerkers de flexibiliteit geven om een eigen pad uit te stippelen in een omgeving waar het fijn samenwerken is.

Veerle Lenaerts en Anja Nees (Stad Mechelen) vertellen hoe verbinding en engagement centraal staan vóór de start en tijdens de onthaaldagen. Ze trekken deze lijn door op interne en externe communicatiekanalen.

12.30 u. Broodjeslunch
13.30 u.

Collegagroep onboarding

Je kan in de namiddag deelnemen aan één van de collegagroepen, met een maximum van 12 deelnemers per groep.

Je wisselt er ervaringen uit met je collega’s over het onthaal van nieuwe medewerkers in jouw organisatie. Je mag zeker jouw materiaal (welkombrochure, programma welkomdagen, …) meebrengen.

14.30 . Einde

Wegbeschrijving

AG Insurance, Emile Jacqmainlaan 53 in Brussel

Vragen?

Stel je vraag via info@kortom.be of 050 31 14 31.

Organisatie

  • Kortom
  • Vonk netwerk
  • AG Insurance