Kortom inspireert wie communiceert Bekijk deze mail online Facebook twitter linkedin
top nieuwsbrief

Memorandum - 27-06-2018    

Het Kortom-memorandum: sterke besturen kiezen voor een sterk communicatiebeleid


De gemeente- en provincieraadsverkiezingen komen dichterbij. Nadien maken de nieuwe bestuursploegen ambitieuze beleidsplannen. We willen graag dat ze inzetten op een stevig communicatiebeleid.

Als beroepsvereniging presenteert Kortom hiervoor een sterk fundament: een memorandum met 10 adviezen die ertoe doen. Deze principes verwoorden waar goede publieke communicatie voor staat en waar elk lokaal bestuur naar moet streven

Zo wil Kortom lokale overheden ondersteunen en stimuleren in de professionalisering van communicatie. En dat is nodig, want het communicatievak in onze netwerkmaatschappij is voortdurend in beweging en wordt complexer.

Inwoners betrekken bij het beleid. Kiezers informeren over beslissingen en plannen. Burgers en medewerkers zelf verantwoordelijkheid laten opnemen. Ruimte creëren voor ideeën, discussie en co-creatie. Dat lukt een lokaal bestuur enkel met kwaliteitsvolle communicatie. Een gemeente die hiervoor kiest, gaat aan de slag gaat met de aanbevelingen die je leest in het memorandum.

Investeer mee in het communicatiebeleid van morgen: lees hier de 10 adviezen voor een sterke lokale communicatie in de beleidsperiode 2019 – 2024.

Wil je meer weten over sterke lokale communicatie, of hierover met ons gesprek gaan? Neem contact op met Eric Goubin (eric@kortom.be | 0476 99 38 76).


Ontdek de 10 adviezen in het memorandum


04 communicatief memorandum.PNG

Kortom vzw - Postbus 136 - 8000 Brugge - Tel. 050 31 14 31 - info@kortom.be
Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven

LCP Tobania Karakters Vlaamse Post