Kortom inspireert wie communiceert Bekijk deze mail online Facebook twitter linkedin
top nieuwsbrief

Mee met het communicatievak - 26-05-2020    

Unieke Masterclass ‘Customer Experience. Post Corona’ op 18 juni met Steven Van Belleghem


De corona-crisis sloeg hard en onverwacht toe. Daar waren we niet op voorbereid. Nu de exit-strategie op gang is gekomen blijft de vraag hangen : wat doen we met onze dienstverlening en communicatiestrategie?


“De beste strategie voorwaarts is investeren in langdurige relaties met jouw doelgroep”, zo onderstreept Steven Van Belleghem. Het spelen van het langetermijnspel betekent investeren in vertrouwen en in je reputatie door het juiste te doen voor jouw doelgroepen én voor de samenleving.


Mensen maken zich nù zorgen over hun eigen situatie en de toestand van de wereld. Door een manier te vinden om waarde toe te voegen aan beide, kan ook jouw organisatie een sterkere relatie opbouwen.


Schrijf je nu in
voor deze unieke masterclass over post corona communicatie op donderdag 18 juni om 14 u.


Ik wil meer leren over post corona communicatie !


svb

Krachtige foto’s zorgen voor sterke communicatie


Met de smartphone op zak heeft iedereen op elk moment een fotocamera bij de hand. Maar daarom ben je nog geen geoefend fotograaf. Toch heeft elke organisatie krachtige foto’s nodig om sterk te communiceren en zich te onderscheiden in de digitale informatiestroom.

Het nieuwe boekWerken met foto’s’ toont hoe je goede foto’s maakt, zoekt en beheert. Je leert meer over het wettelijk kader en de vuistregels waarmee je rekening moet houden. De vele beelden en de duidelijke uitleg in het boek zijn een echte inspiratiebron voor een goed fotogebruik.


Auteur Luc Van De Steene was jarenlang journalist en chef-fotoredacteur. Hij werkt nu onder meer als consultant, coach en trainer.


Bestel het boek ‘Werken met foto’s’ nu


foto

Coronacommunicatie onder de loep


Onlangs gaf Eric Goubin, in opdracht van de Thomas More hogeschool, een gastles over corona-communicatie. Deze webinar was bedoeld voor eerstejaars communicatiestudenten maar is zeker ook boeiend voor iedereen die actief is in het vak. Je krijgt een overzicht van de aanpak, het falen en de successen van de coronacommunicatie in de voorbije weken.


Na een introductie over de organisatie van overheden en crisiscommunicatie krijg je vanaf minuut 33 een analyse van de coronacommunicatie. Het webinar duurt 65 minuten.


Bekijk het webinar over coronacommunicatie van Eric Goubin


loep

Interne communicatie : de hoeksteen van coronacommunicatie in stad Gent en Brandweer Zone Antwerpen


De communicatie met de eigen medewerkers is cruciaal in crisistijden, dat is overduidelijk geworden tijdens de voorbije weken. Interne communicatie is de motor van een goede werking, niet enkel om collega’s te informeren, maar ook om te motiveren, te betrekken en te bedanken.


De rol van de interne communicatie staat centraal in het gesprek van Vonknetwerk-collega Sarah met Saartje Van Wambeke, verantwoordelijke interne communicatie van de stad Gent. We voerden hierover ook een gesprek met Jasmien O, diensthoofd communicatie en woordvoerder van brandweer zone Antwerpen.

Wat kan jij hieruit leren?


Bekijk het gesprek met Saartje Van Wambeke (stad Gent).

 

Bekijk het gesprek met Jasmien O (Brandweer Zone Antwerpen).
ic

De coronadagboeken: na het informeren, opnieuw meer profileren?


Zorgt de coronacrisis voor een stroomversnelling van de interne communicatie? Wordt jouw werk nu meer gewaardeerd of trekken anderen het communicatielaken naar zich toe? Zorgt de overvloed aan informatie voor twijfel over jouw aanpak? Word jij gehonoreerd voor het vele extra werk?

Kortom wil weten hoe overheden en socialprofitorganisaties hun communicatie managen tijdens deze coronacrisis. Sinds maart houden 30 Kortom-leden een ‘CoronaCommunicatie-dagboek’ bij. Onderzoeker Eric Goubin publiceert na de zomer een rapport met conclusies en aanbevelingen.

Lees hier het vierde deel van de opmerkelijkste conclusies uit deze communicatie-dagboeken.


Lees de opmerkelijkste conclusies


dagboek

Kortom vzw - Postbus 136 - 8000 Brugge - Tel. 050 31 14 31 - info@kortom.be
Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven

LCP Karakters Vlaamse Post