Kortom inspireert wie communiceert Bekijk deze mail online Facebook twitter linkedin
top nieuwsbrief

Mee met het communicatievak - 13-05-2020    

Hoe schrijf je leesbare teksten? Hoe werk je met Canva? Leer het online


Laat je ook van thuis uit prikkelen met nieuwe ideeën. Zo herhalen we de online training ‘Leesbare teksten schrijven’ op dinsdag 26 mei met heel wat tips en voorbeelden om heldere teksten te schrijven. Katrien Janssens (Wablieft) schotelt een aantal oefeningen voor om deze tips direct in jouw praktijk toe te passen. 


Communicatie lukt best met sterke beelden. Canva is de tool bij uitstek om zelf professionele beelden op te maken. Tijdens de online training ‘Eenvoudig grafisch ontwerp dankzij Canva’ op dinsdag 26 mei toont Leen Veldeman je hoe je stapsgewijs tot een sterke visual komt. Na deze webinar wil je ongetwijfeld meteen aan de slag om zelf te gaan ontwerpen.


Maak professionele beelden met Canva


canva

Bedankt! Communicatie werkt door jou


In de voorbije weken werden bergen werk verzet door heel veel communicatiemedewerkers. Lange dagen en korte nachten om informatie te verzamelen, te stroomlijnen en te verspreiden.


In het heetst van de strijd drukte je al eens te vroeg op de verzendknop maar de drive om snel, correct en helder te communiceren was overvloedig aanwezig. We hopen dat die inzet ook in jouw organisatie niet onopgemerkt voorbij is gegaan.

Tussen de vele communicatiecollega’s is er erg veel solidariteit. Jullie wil om ervaringen en informatieproducten te delen en elkaar te ondersteunen is buitengewoon en hartverwarmend.


De bestuurders en medewerkers van Kortom maken een diepe buiging voor zoveel deskundigheid en tomeloze inzet. Daarom stuurden we een klein bedankingskaartje naar elk lid als grote dankuwel voor het geleverde werk.

Want communicatie werkt enkel door jou. Bedankt!
kaartje

De coronadagboeken: leiding geven, maar ook knippen en plakken


Zorgt de coronacrisis voor een stroomversnelling van de interne communicatie? Wordt jouw werk nu meer gewaardeerd of trekken anderen het communicatielaken naar zich toe? Zorgt de overvloed aan informatie voor twijfel over jouw aanpak? Word jij gehonoreerd voor het vele extra werk?

Kortom wil weten hoe overheden en socialprofitorganisaties hun communicatie managen tijdens deze coronacrisis. Sinds maart houden 30 Kortom-leden een ‘CoronaCommunicatie-dagboek’ bij. Onderzoeker Eric Goubin publiceert na de zomer een rapport met conclusies en aanbevelingen.

Lees hier het derde deel van de opmerkelijkste conclusies uit deze communicatie-dagboeken.


Lees de opmerkelijkste conclusies


dagboek

Kortom vzw - Postbus 136 - 8000 Brugge - Tel. 050 31 14 31 - info@kortom.be
Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven

LCP Karakters Vlaamse Post