Kortom inspireert wie communiceert Bekijk deze mail online Facebook twitter linkedin
top nieuwsbrief

Mee met het communicatievak - 07-05-2020    

Leer online over leesbare teksten en creatieve content


Laat je ook van thuis uit prikkelen met nieuwe ideeën. Zo krijg je tijdens de online training ‘Leesbare teksten schrijven’ op dinsdag 12 mei heel wat tips en voorbeelden om heldere teksten te schrijven. Katrien Janssens (Wablieft) schotelt een aantal oefeningen voor om deze tips direct in jouw praktijk toe te passen. 

Hoe blijf je steeds opnieuw scoren op sociale media? Tijdens de webinar ‘Scoren met creatieve content’ op maandag 18 mei toont Brecht Vanderstraeten (I Like Media) de mogelijkheden om jouw posts creatiever aan te pakken. Inspirerende voorbeelden  stimuleren je om na te denken over leuke concepten voor jouw organisatie.


Online training 'Leesbare teksten schrijven'


creatief

Hoe pakt het departement Onderwijs coronacommunicatie aan?


Bij de exitstrategie wordt de stapsgewijze heropening van de scholen cruciaal. Sinds midden februari draait de afdeling Communicatie van het departement Onderwijs van de Vlaamse overheid op volle toeren.

Zij hebben een scharnierfunctie tussen de Veiligheidsraad en de Minister van Onderwijs aan de ene kant en de onderwijskoepels, scholen en de publieke opinie aan de andere kant.

We spraken met Jessie Minten, afdelingshoofd communicatie en Sara Jane Deputter, coördinator van Onderwijs Vlaanderen, over hun aanpak op het kruispunt van alle onderwijscommunicatie.


Wat kan jij hieruit leren?

Bekijk het gesprek (25 min.) met Jessie en Sara Jane over de aanpak van communicatie van het departement Onderwijs.


Bekijk het gesprek met Jessie en Sara Jane


webinar

Publiceer zelf jouw vacature op de Kortom-jobsite


Op zoek naar een nieuwe communicatiemedewerker in jouw organisatie? Elk lid van Kortom kan vanaf nu zelf gratis communicatie-vacatures publiceren op de Kortom-website.

Log in op kortom.be en klik in jouw profiel op ‘vacature toevoegen’. Na een korte check verschijnt jouw vacature op onze website.


Bekijk de tutorial en plaats jouw vacature


vacature

Wat denken Vlamingen over de coronacommunicatie?


Communicatie is de achilleshiel van deze coronacrisis, zoveel is duidelijk. De lockdown is helemaal niet voorbij maar toch kunnen we al belangrijke communicatielessen trekken.

RCA en Indiville voerden onderzoek naar de overheidscommunicatie van de voorbije weken bij ruim  1000 Vlamingen. Ze bespreken hun conclusies tijdens een interessante webinar over coronacommunicatie.

Laat je nu inspireren door enkele experten als voorbereiding op de communicatie tijdens de volgende weken.

Bekijk hier de video

Bekijk hier de slides 


Bekijk de webinar over coronacommunicatie


onderzoek

De coronadagboeken: tussen quarantaine en exit


Zorgt de coronacrisis voor een stroomversnelling van de interne communicatie? Wordt jouw werk nu meer gewaardeerd of trekken anderen het communicatielaken naar zich toe? Zorgt de overvloed aan informatie voor twijfel over jouw aanpak? Word jij gehonoreerd voor het vele extra werk?

Kortom wil weten hoe overheden en socialprofitorganisaties hun communicatie managen tijdens deze coronacrisis. Sinds maart houden 30 Kortom-leden een ‘CoronaCommunicatie-dagboek’ bij. Onderzoeker Eric Goubin publiceert na de zomer een rapport met conclusies en aanbevelingen.

Lees hier het tweede deel van de opmerkelijkste conclusies uit deze communicatie-dagboeken.


Lees de opmerkelijkste conclusies


dagboek

Kortom vzw - Postbus 136 - 8000 Brugge - Tel. 050 31 14 31 - info@kortom.be
Verstuurd naar ##EMAIL## - uitschrijven

LCP Karakters Vlaamse Post