naar top

Dit is Ymke, onze nieuwe stafmedewerker kennis & advies!

Op 1 september startten er maar liefst 3 nieuwe stafmedewerkers bij Kortom! Ymke is er daar één van en is zo onze nieuwste stafmedewerker kennis & advies. We hebben haar geïnterviewd, met als resultaat véél info over haar job, collega’s en vrije tijd. Ook benieuwd waar je Ymke voor mag wakker maken of waar ze liefst op vakantie gaat?

Ymke, jij bent sinds kort aan het werk als stafmedewerker Kennis & Advies bij Kortom. Spannend! Wat moeten we ons precies voorstellen bij je functie?
Mijn functie houdt enerzijds in dat ik de online community en kennisdatabank opvolg. Ik ga op zoek naar antwoorden op de vragen van onze leden en verzamel interessante kennisdocumenten, good practices en presentaties. Anderzijds kunnen leden me ook steeds tegen het lijf lopen op basisvormingen en andere opleidingen.

Hoe vielen je eerste weken bij Kortom al mee?
Heel goed! De eerste maand is echt voorbij gevlogen. Ik stond ervan versteld hoeveel vragen er dagelijks binnenkomen via de online community en e-mail. Zeker de eerste twee weken was er een constante stroom aan vragen. Dat is positief natuurlijk, het bewijst dat leden hun weg vinden naar ons en we helpen uiteraard graag!

Is er een bepaald deel van je job dat erbovenuit steekt voor jou? Dat je écht energie geeft?
Na één maand vind ik dit een heel moeilijke vraag om te beantwoorden. Ik neem elke nieuwe opdracht met veel enthousiasme aan en wat ik vandaag dan ook zo leuk vind aan de job is de afwisseling. Het ene moment verdiep ik me in documenten voor de kennisdatabank, daarna help ik een collega met zijn of haar vraag en nog een ander moment ben ik op de baan voor vormingen en opleidingen. 

Heb je al eerdere werkervaringen, en zo ja: wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte? 
Ik heb twee jaar als PR Consultant gewerkt in Brussel. Een van de taken als PR Consultant is journalisten contacteren met relevante, nieuwswaardige verhalen. Op een ochtend kon ik een journalist niet bereiken. Toen hij een halfuur later terugbelde, zat ik zodanig in een nieuwe opdracht dat ik me maar niet kon herinneren waarom ik hem gecontacteerd had. Een echte blunder was het niet, maar een gênant gesprek, dat wel.

Je bent samen met twee andere stafmedewerkers gestart op 1 september, hoe is dat meegevallen?
Zeer goed! Met drie nieuwe collega’s starten is niet evident, zeker voor een vzw met in totaal vijf medewerkers, maar onze komst was goed voorbereid. Hoewel we alle drie een andere jobinhoud hebben, schept samen starten toch een goede band. We kunnen het heel goed vinden met elkaar en de andere collega’s.  

Hoe zou je elk van je andere collega’s beschrijven in één woord na een maand samenwerken?
Als ‘Collega’s’… ? Nee nee, alle gekheid op een stokje...
Debra: Enthousiast
Sarah: Behulpzaam
Joost: Geduldig
Eric: Deskundig

Hoe denk je dat die collega’s jou zouden beschrijven na een maand?
Goede vraag. Ik hoop positief 😉

Om nog wat meer over jou door te vragen, wat is het leukste dat je vandaag/gisteren hebt gedaan, behalve werken bij Kortom?
Mijn training! Ik speel basketbal in competitieverband en we trainen daarvoor met de ploeg elke woensdag en vrijdag. Ook in het weekend spendeer ik een groot deel van mijn tijd in sporthallen: naast mijn eigen wedstrijd probeer ik ook altijd te supporteren voor de ploeg van mijn vriend. Het hoeft wel niet altijd zo druk te zijn, ik kan ’s avonds ook echt genieten van een goed boek of een avondje voor de tv. Ook voor een spelletjesavond ben ik altijd te vinden!

Is er iets over jezelf dat bijna niemand weet?
Als kind en tiener was ik een grote fan van Clouseau. In die periode heb ik hun platen zodanig grijsgedraaid dat ik vandaag nog steeds zo goed als alle nummers van begin tot einde kan meezingen.

Waar mag ik jou altijd voor wakker maken?
Hier moet ik je waarschuwen: ik ben écht geen ochtendmens! Maar voor een reisje, een concert, een uitstap met vrienden of een leuke activiteit maak ik met veel plezier een uitzondering.

Oké, om af te sluiten wil ik je nog een paar dilemma’s voorleggen. En je MOET écht kiezen!

 1. Pizza of frietjes?
  Frietjes 🍟! En liefst van frituur Infinity in Aalter.
 2. Fietsen of lopen?
  Uhm… BASKETTEN! 🏀
 3. Facebook of Instagram ?
  Instagram 📱
 4. Komedie of Thriller?
  Thriller 👻, graag met meerdere moorden, een sterke plottwist en in boekvorm.
 5. Kennis of advies bij Kortom?
  Vraag me dat binnen een jaar nog eens.
 6. Wijn of bier?
  Wijn 🍷 Al kan een frisse pint me ook wel smaken!
 7. Azië of Amerika?
  Moeilijk … Japan staat bovenaan ons verlanglijstje momenteel. Azië dan maar 🌏!
 8. Dansen of zingen?
  Zingen in de auto🎤, dansen in de keuken 💃. Al blijven beide best binnenkamers.
 9. Katten of honden?
  😻😻😻😻😻 Is dat zelfs een dilemma? 
 10. Kantoor of thuiswerk?
  Kantoor 💻 Ik zit niet graag in mijn eentje thuis te werken. Al is dat soms wel handig om door te werken aan een bepaalde opdracht. Ik ga dus voor een combinatie met overwegend werken op kantoor.

Bedankt Ymke, en echt mégaveel succes en plezier bij Kortom!

 • Ymke_Kortom.jpg