naar top

Hoe gaat jouw gemeente om met diversiteit? Geef jouw goede praktijk door

De diversiteit groeit, ook in jouw gemeente. VVSG wil lokale besturen inspireren om hiermee aan de slag te gaan. Daarom vragen we een fiche in te vullen met een goede praktijk Samenleven in Diversiteit. Wij ontsluiten de praktijken op ons Kennisnetwerk, en enkele zetten we extra in de kijker, met filmpjes én een Award!

Welke diversiteitspraktijken?

We zijn op zoek naar initiatieven die drempels voor mensen met migratieroots wegwerken, en die helpen om inclusief te communiceren. We zijn ervan overtuigd dat we in elke gemeente een goede diversiteitspraktijk zullen vinden, en uit elk beleidsdomein! We zoeken zowel grote actieplannen als kleine, creatieve oplossingen. Praktijken in uitvoering zijn uiteraard het interessantst, maar aarzel niet om ook praktijken in de startblokken toe te voegen.

Inspiratie nodig?

'Vlaanderen bulkt van goede samenlevingsprojecten', aldus minister van Samenleven Bart Somers. Denk aan: Buddywerkingen, oefenkansen Nederlands, een aangepast wervingsbeleid, antiracisme initiatieven, ontmoetingsmomenten, brugfiguren, tolken, toeleiders naar vrijwilligerswerk, stages of vrije tijd...

Vul hier de fiche in (één per praktijk)

Stuur deze bevraging gerust door naar collega's. Je hebt tijd tot 4 september om de fiche(s) in te vullen.

Beschreef je de praktijk al eens voor een andere bevraging van de VVSG, het Agentschap Integratie en Inburgering, Unia of het Toekomstforum? Mail ons dan gewoon de titel van het project en een verwijzing naar de bevraging in kwestie.

We danken je alvast voor je medewerking!

Nog vragen? Contacteer lore.colaert@vvsg.be. We helpen je graag verder met je diversiteitsbeleid, dus houd ons zeker op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

PS: Kunt u de link niet openen? Kopieer en plak onderstaande link dan in de adresbalk van uw browser: https://chkmkt.com/SID

  • Projectbeeld vvsg diversiteit.png