naar top

Nieuw logo voor gemeente Machelen-Diegem

Sinds 1 januari 2019 varen gemeente en OCMW van Machelen officieel onder één dak. Voor Machelen het geknipt moment om uit te pakken met een eigentijds logo en een herkenbare huisstijl.
Gemeente en OCMW Machelen-Diegem vormen sinds 1 januari 2019 organisatie. Deze synergie tussen gemeente en OCMW vraagt om een duidelijke identiteit. De nieuwe huisstijl moet zorgen voor een versterking van deze identiteit en de samenhang van de gemeentelijke diensten.

“Met deze nieuwe huisstijl willen we aantonen waar de gemeente echt voor staat: een warme en veelzijdige gemeente waar verbondenheid centraal staat. Een gemeente waar mensen graag wonen, werken, ontspannen.”, aldus burgemeester Grootjans. “Wij willen een gemeente zijn waar onze inwoners fier op zijn!”

De huisstijl moet ook de toegankelijkheid en deskundigheid van de organisatie kracht bij zetten. Een organisatie waar medewerkers graag en efficiënt werken en waar bezoekers kunnen rekenen op een klantvriendelijke dienstenverlening.

Modern, fris en tijdloos logo

Machelen-Diegem kiest voor een modern, fris en tijdloos logo. Zowel het beeld als de kleuren stralen verbondenheid uit. In het beeld zie je de M en de D van de dorpskernen Machelen en Diegem, die onlosmakelijk met elkaar gelinkt zijn. De blauwe kleur van deelgemeente Machelen en de groene kleur van deelgemeente Diegem. Tevens zijn dit ook de kleuren van zowel gemeente als OCMW.

“Het logo moet de verbondenheid uitstralen die we als bestuur de komende jaren centraal willen stellen”, verklaart schepen van Communicatie Kris Jacobs. “Verbondenheid tussen gemeente en OCMW, verbondenheid tussen onze 2 dorpskernen, Machelen en Diegem, de band met onze inwoners en de vriendschappen tussen onze inwoners onderling.”

Sterk merk

Het logo en de huisstijl vormen het ‘merk’ van de dienstverlening. De verschillende diensten, zoals het GC ’t Kwadrant, Vrijetijdssite Bosveld, de scholen en bib, … werken mee onder dit nieuwe logo, maar behouden hun eigen naam en identiteit.

Zowel inwoners als bezoekers moeten in één oogopslag de ‘stijl' van het gemeentebestuur herkennen: bij het ontvangen en lezen van een brief of e-mail, bij het zien van een affiche of een voorbijrijdende dienstwagen,... en uiteraard ook op de website.