naar top

Aanrader: 7 vuistregels om anders te communiceren over geestelijke gezondheid

Communiceren over de geestelijke gezondheid, het blijft een heikel punt. Hoe doe je dit zonder in stereotypen te vervallen? De Koning Boudewijnstichting goot 7 adviezen in een praktijkgerichte en laagdrempelige brochure. Gratis te downloaden!

Over de geestelijke gezondheid communiceren is niet eenvoudig. Vaak worden psychische aandoeningen benaderd vanuit negatieve beeldvormingen, maar het kan natuurlijk ook anders.

Guy Tegenbos en Baldwin Van Gorp maakten hierover een eenvoudige en vooral handige brochure. Aan de hand van zeven praktische tips leggen ze uit hoe de communicatie over de geestelijke gezondheid beter kan verlopen en hoe je op een positieve manier tegengewicht kan bieden aan de stereotiepe communicatie.

Guy Tegenbos en ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg. Deze folder is gebaseerd op onderzoek van het Instituut voor Mediastudies, KULeuven, onder leiding van Prof. Dr. Baldwin Van Gorp.

De volledige compacte en praktijkgerichte brochure kan je gratis online terugvinden op de website van de Koning Boudewijnstichting.

 Tekst: Heike Nelis voor Kortom vzw