naar top

Stad Aalst stelt nieuwe bestuursploeg voor in magazine

Het Aalsterse stadsmagazine CHIPKA zet het nieuwe stadsbestuur centraal in de eerste editie van het nieuwe jaar, een uitzonderlijk politieke editie.

Op maandag 7 januari 2019 vond de eedaflegging plaats van het stadsbestuur van Aalst. Twee dagen later stonden de burgemeester en de schepenen opnieuw in het spotlicht, zij het wel op een compleet andere manier. Onder het motto ‘Plannen smeden voor Aalst’ poseerden de mandatarissen voor de lens van fotograaf Geert De Wolf. Dat resulteerde opnieuw in een originele cover voor CH!PKA, intussen het handelsmerk van het stadsmagazine.

In het magazine komen de burgemeester en de schepenen elk apart nog eens apart aan bod, waarbij ze kort hun ambitie voor de volgende 6 jaren verwoorden. Uiteraard worden ook alle raadsleden voorgesteld. Via enkele infografieken die de werking, structuur en financiën van de stad haarfijn en in 1 oogopslag verklaren en een interview met algemeen directeur Wim Leerman, leer je alles over de werking van het stadsbestuur.

Als locatie voor de fotoshoot van burgemeester en schepenen werd gekozen voor de smederij van de familie De Boeck, in de Seepscherf in Baardegem. Vader Paul en zoon Johan zetten de ambacht van vader op zoon verder, een unieke lijn die al teruggaat tot in 1640.