naar top

Gemeente en OCMW Wetteren samen in één nieuwe website

Deze week verscheen de nieuwe www.wetteren.be, een splinternieuwe website voor gemeente en OCMW Wetteren.

De nieuwe website geeft Wetteraars een makkelijk te gebruiken hulpmiddel. Op de website moet je snel kunnen vinden wat je zoekt, van thuis uit kunnen aanvragen wat mogelijk is, en vlot een afspraak kunnen boeken als dat nodig is. 

De oude website was twaalf jaar oud, en voldeed niet meer aan de moderne eisen. Zo stond er na al die jaren heel wat nutteloze info op, en werkte de site nagenoeg niet op gsm of tablet.

Voor de nieuwe website is Wetteren van nul gestart. Alles waarvoor de bezoeker bij de gemeente en OCMW terechtkomt werd in kaart gebracht en zo duidelijk mogelijk beschreven. Via de degelijke zoekfunctie vind je snel wat je nodig hebt. Heb je dat gevonden, dan zie je in één oogopslag of een online aanvraag kan, en of een afspraak nodig is.

Het maken van een afspraak wordt meteen een stuk eenvoudiger: met één klik op de knop is meteen het juiste product ingevuld. Ook met je gsm kan dit perfect.

We willen ervoor zorgen dat mensen zoveel mogelijk van thuis uit informatie kunnen vinden of zaken kunnen afhandelen, als ze dat willen. Daarom bouwen we de komende maanden verder aan een toegankelijke online dienstverlening. Nu al kan je elk uur van de dag heel wat attesten online aanvragen, die je onmiddellijk in je mailbox ontvangt.

En wat als je niet met de computer overweg kan? Geen probleem. De medewerkers staan voor je klaar, zowel aan de balie als telefonisch.

Praktisch: de website www.sociaalhuiswetteren.be bestaat niet meer. Alle informatie staat samen op de vernieuwde www.wetteren.be.

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwsberichten? Schrijf je dan via de site in op onze nieuwsbrieven. Ook de tweewekelijkse papieren nieuwsbrief blijft je nieuwshonger stillen. Snelle updates en nieuwtjes? Die lees je op de Facebook- en twitterpagina van Wetteren.

Nieuws dat je zeker ook interesseert