naar top

CB-link: een gratis tool om communicatief beleid te maken

De Arteveldehogeschool ontwikkelde in 2014 CB-link, een methodiek om dankzij communicatie beter onderbouwd en meer gedragen beleid te maken. Nu is er een toolbox, een handig online systeem met een stappenplan en templates.

Wat is CB-link?

CB link is een methodiek om van bij de start van een beleidsproces beleid en communicatie beter met elkaar te verbinden.  In vijf denkstappen helpt CB-link beleidsmakers, projectleiders en (communicatie)medewerkers op weg naar een gedragen, communicatief beleid.

De CB- link-methodiek is in 2014 ontwikkeld door Machteld Weyts, Rik Otten en Geert Stox van de opleiding Communicatiemanagement van de Arteveldehogeschool. Ze werkten met PWO-middelen van de Vlaamse overheid (praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek). De onderzoekers baseerden zich op de Nederlandse Factor C-werkwijze, maar pasten dat model grondig aan op basis van Vlaamse gebruikerservaringen en nieuwe inzichten in beleidsvoering en communicatie.

De toolbox?

De Vlaamse overheid haalden Machteld Weyts en Rik Otten regelmatig in huis voor opleidingen CB-link. En samen met Machteld en Rik heeft de Vlaamse overheid een toolbox gemaakt. De toolbox staat - voor iedereen toegankelijk op https://overheid.vlaanderen.be/toolbox-cb-link. De vijf stappen worden bondig uitgelegd. Bij elke stap kan je handige templates downloaden. Te gebruiken naar hartenlust, en feedback is ook altijd welkom! 

 

 

 

 

  • 03 cb link.jpg