naar top

Risicocommunicatie en corona: Sensibilisering, informeren en gedragsverandering

Hoe zorg je ervoor dat burgers de coronamaatregelen blijven opvolgen? Op deze pagina verzamelen we expertise en voorbeelden over sensibilisering en gedragsverandering.

Kennis en expertise

Praktijkvoorbeelden

Regio Midwest: Knuffelcampagne

De gemeenten van Regio Midwest lanceren, samen met de gemeente Dentergem en Lendelede, een knuffelcampagne. Ondanks de gunstige evolutie van de coronacijfers is het belangrijk dat we blijven volhouden. De centrale boodschap van deze campagne is dan ook: "Maak je knuffels, tijdens de schaarse momenten waarop het kan, 100% de moeite waard!"

De campagne loopt via affiches en sociale media.


Stad Gent: Campagne 'Blijven Geven'

Stad Gent wil met de campagne 'Blijven Geven' de Gentenaars een hart onder de riem steken. Tijdens de maand november verschenen affiches in het straatbeeld me als centraal woord 'blijven'. Naast de affiches werd de boodschap ook geprojecteerd op enkele gekende Gentse gebouwen. Tot slot kreeg elke Gentenaar een postkaartje met een hoopvolle boodschap. 

Stad Genk: mondmaskerbomen

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stad Genk (@stadgenk)

Zorgnet Icuro: #daarzorgikmeevoor

Zorgnet Icuro lanceerde de campagne #daarzorgikmeevoor om de zorgverleners een hart onder de riem te steken én om aan te tonen dat je als persoon je verantwoordelijkheid opneemt en je aan de maatregelen houdt. 

De campagne loopt op de radio, sociale media en via affiches. Enkele Bekende Vlamingen zetten mee hun schouders onder dit initiatief.


Stad Antwerpen: 'Efkes serieus'

Stad Antwerpen roept burgers op zich aan de maatregelen te houden en engageren daarvoor bekende comedians zoals Alex Agnew, William Boeva en Kamal Kharmach.

Meer weten?

Heb je vragen over sensibilisering en gedragsverandering? Of heb je opmerkingen of toevoegingen? Laat het ons weten via info@kortom.be of 050 31 14 31

Bezoek ook onze andere pagina's over het coronavirus:

Algemene informatie over het coronavirus en campagnemateriaal

Coronavaccinate: info en communicatiemateriaal

Communicatie over mentaal welbevinden

Interne communicatie in tijden van corona

Doelgroepencommunicatie

Onderzoeken naar coronacommunicatie

Gluren bij de buren: voorbeelden uit het buitenland (VVSG)

Coronadossier eerste golf