naar top

Gemeente Edegem deelt redactiestatuut

Bijna elke organisatie geeft geregeld een magazine uit: een omvangrijke klus waar vele handen aan meewerken. Om alles in goede banen te leiden is een redactiestatuut best handig. Inspiratie nodig? Gemeente Edegem deelt haar statuut.

Opgelet: dit document werd opgesteld door en voor de gemeente Edegem. Als je deze tekst gebruikt als basis voor jouw redactiestatuut, graag een seintje naar Heidi Spiessens (communicatiedienst gemeente Edegem) via heidi.spiessens@edegem.be

Een redactiestatuut bepaalt de identiteit van een blad. Het is noodzakelijk om de geloofwaardigheid in stand te houden. Het bepaalt de posities van hoofdredacteur, redacteurs, extern bureau, gemeentediensten, het gemeentebestuur, het ocmw-bestuur en de verantwoordelijke uitgever. Er staat duidelijk omschreven wat het doel, de beginselen, uitgangspunten, organen, verhouding directie-redactie in omschreven. Ook de afspraken over redactiebudget, structuurwijzigingen, eventuele conflicten, personeelsbeleid en persoonlijke verantwoordelijkheid. Zo vermijd je misverstanden.

Download hieronder

  • het januari/februari-nummer van Edegem Vandaag, het infomagazine van de gemeente Edegem. 
  • het redactiestatuut van de gemeente Edegem. 

 

Auteur: Gemeente Edegem Publicatie datum: 2015