naar top

Dit zijn de 7 meest gelezen artikels van 2021

Met de start van het nieuwe jaar blikken we nog even terug op 2021. Wat hield jou, als communicatiecollega, het afgelopen jaar bezig? Een overzicht van de meest gelezen artikels:

1. Hoe maak ik werk van contentplanning?

Als communicatiemedewerker beheer je veel communicatiekanalen. En dat was duidelijk te zien in de zoekopdrachten. Want hoe houd je nu een overzicht over wat je waar en wanneer communiceert? ┬áIn 2021 was het artikel met tips en basisregels voor een efficiënte contentplanning de topper. Oh ja, en in de laatste maand van het jaar werd ook het sjabloon voor contentplanning in Trello duchtig bezocht. Als dat geen goede voornemens zijn! 😉

Lees het artikel

2. Mogen we Mailchimp nog gebruiken of niet?

Zeg, hoe zit dat nu met Mailchimp en GDPR? In de eerste helft van het jaar kwam de software onder vuur te liggen door een uitspraak van het Europese hof van justitie. Moeten we nu massaal overstappen naar andere software? Er was heel wat onduidelijkheid. Niet verrassend dus dat jullie graag afstemden op het webgesprek met Kristof D’hanens.

Ga naar het webgesprek

3. Hoe verzamel je als communicatiedienst voldoende info?

Het artikel over contentplanning spande de kroon, maar die planning moet je ook wel vullen. En hoe doe je dat beter dan door nieuws uit je volledige organisatie te verzamelen? Het artikel met tips uit de praktijk konden jullie alvast zeer smaken.

Lees het artikel

4. Websites voor rechtenvrij beeldmateriaal

Sterke beelden zijn belangrijk om een boodschap over te brengen. Maar in een jaar waar we vooral Zoom- of Teams-schermen hebben gezien, was het nog uitdagender om dat ene juiste beeld te vinden. Rechtenvrije beelden to the rescue!

Toon meer

5. Hoe ga je om met reacties op sociale media

Hoe moet je reageren op sociale media? Het was een van de meest gestelde vragen uit 2020 en ook in 2021 bleef het een drukbezocht onderwerp. Of zat de quiz op het einde van het artikel er voor iets tussen? 135 collega’s testten hun kennis over het onderwerp uit. Ze haalden gemiddeld 3/5. Doe jij beter?

Ontdek hoe je omgaat met reacties

6. 7 coronaproof alternatieven voor jouw personeelsfeest

Een artikel dat de top 7 haalt op twee weken tijd? Daar staan wij van te kijken. Of niet. Want dat we de kerst- en nieuwjaarsrecepties in het water zagen vallen, kwam als een domper op de feestvreugde. Welke leuke alternatieven bestaan er? De voorbeelden van andere organisaties werkten duidelijk inspirerend. We zijn heel benieuwd hoe jullie uiteindelijk klinken op het nieuwe jaar.

Lees het artikel

7. Ode aan de communicatiemedewerker

Toegegeven: dit artikel is een vreemde eend in de bijt. Maar het is wel een artikel dat elke communicatiemedewerker even zou moeten lezen. Zie je het bos door de bomen niet meer, heb je nood aan een opkikker? Neem dit artikel even bij de hand. Van ons, voor jullie!

Lees de ode