naar top

Gezocht: inspiratie voor projectcommunicatieplanning

Dag collega's,

Wij staan hier voor een aantal ingrijpende verhuisbewegingen, zowel binnen het personeelsbestand (nieuwe organisatiestructuur met heel wat verschuivingen en nieuwe aanwervingen) als binnen onze gebouwen (verschillende diensten die verhuizen en mogelijk ook volgens andere uren werken).
We zullen dus volop moeten communiceren in de komende maanden, zowel intern als extern.

Ik wil graag werk maken van een gestructureerde manier om aan projectcommunicatie te doen, met deze uitdaging als eerste testcase. Heeft iemand van jullie misschien een soort van fiche of plan van aanpak die als inspiratie kan dienen?

Mogelijk bestaan er al topics die hier over gingen, maar ik vind ze niet direct terug. Links naar deze topics zijn uiteraard ook welkom.

Alvast bedankt!

Kim

Reacties

Reageer
 • foto Ymke Deprez
  Dag Kim en Jill

  Wij hebben hier geen draaiboek liggen, maar misschien kunnen volgende voorbeelden over verhuiscommunicatie jullie wel helpen:

  - Stad Aalst gaf enkele jaren geleden een presentatie over hun verhuistraject: https://www.kortom.be/presentatie/7502/inspiratiebezoek-aan-aalst-met-de-collegagroep-oost-vlaanderen

  - Stad Hasselt presenteerde hun verhuistraject op de studiedag Infrastructuurcommunicatie vorig jaar. Het is de derde presentatie die je onderaan kan vinden. https://www.kortom.be/presentatie/9198/studiedag-infrastructuurcommunicatie

  Verder verzamelden we volgende algemene tips tijdens opleidingen en collegagroepen:

  - Bij een verhuis naar een ander gebouw is het een goed idee om werknemers te laten testen en uitproberen op een ‘proefopstelling’. Zo kunnen ze ervaren hoe hun nieuwe werkplek er zal uitzien en welke concrete veranderingen ze kunnen verwachten.
  - Intern draagvlak kan je bereiken via infomomenten (maar dan wel tweerichtingscommunicatie), door interne ambassadeurs aan te stellen, terreinbezoeken te organiseren, 'samen' te verhuizen ... (bepaalde zaken zal je in de twee presentaties zien terugkomen).

  Succes!

  Ymke
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.