naar top

Wat met de Facebookpagina van de burgemeester?

In 2020 nam het aantal Facebookvolgers van veel burgemeesters sterk toe. Het is een normaal fenomeen dat burgers liever de sociale media van een persoon volgen dan van een instelling. Dat stelt zich in crisistijd zelfs nog sterker.

Er zijn gemeenten waar de burgemeester zich plichtsbewust opstelt als burgermoeder/vader, met weinig of geen partijpolitieke profilering. Maar er zijn ook er ook waar de partijcommunicatie primeert op de neutrale communicatie.

Zijn er steden of gemeenten waar er afspraken zijn over wat die burgemeester wel/niet mag of moet doen op die burgemeester-Facebookpagina?
Ik zoek ook gemeenten met positieve of negatieve ervaringen over die burgemeester-Facebookpagina. Als dat te delicaat blijkt om publiek te delen, mag je me daarover ook contacteren via mail: eric@kortom.be .

Indien genoeg input maak ik één van de komende maanden hierover een redactionele bijdrage, die ik graag met jullie deel.

Alvast bedankt!

Eric Goubin

Reacties

Reageer
  • foto Eric Goubin
    Haaa, nog geen publieke antwoorden hier, maar ik kreeg op mijn vraag al wel wat feedback via mail of telefoon. Dit thema blijkt zowel gevoelig als acuut te zijn. Houd je niet in om me hierover te contacteren als je hier eigen (negatieve of positieve) ervaringen mee hebt, beste Kortom-leden!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.