naar top

Overheidsopdracht persoverzicht

Beste collega's,

Momenteel werken we met GoPress voor een dagelijks persoverzicht. De overeenkomst loopt binnenkort ten einde en daarom wil ik graag een nieuwe overheidsopdracht uitschrijven. Daarbij vraag ik me af hoe ik de verschillende dienstverleners met elkaar kan vergelijken.
Alleen GoPress is door de uitgevers gemachtigd om de secundaire auteursrechten te innen, de andere dienstverleners mogen dit niet. Bij de andere dienstverleners worden deze rechten geïnd door License2Publish (Nederlandstalige kranten), CopiePresse (Franstalige kranten) en Reprobel (tijdschriften).
Heeft iemand van jullie ervaring met het opstellen van een (langlopende) overheidsopdracht voor de aanmaak van een persoverzicht waarbij het mogelijk is om de prijzen voor aanmaak van het persoverzicht en de tarieven voor de auteursrechten met elkaar te vergelijken?

Alvast bedankt voor elke tip

Inge

Reacties

Reageer
 • foto Paul De Ligne
  Beste Inge

  Het zal je niet verwonderen dat elke entiteit die een (digitaal) persoverzicht maakt en daarvoor een software als GoPress (of een alternatief) gebruikt momenteel met dezelfde problematiek kampt en met dezelfde vragen worstelt.

  Er is goed nieuws. Er is een privé groep op facebook actief, Off The Record, de groep voor Nederlandstalige woordvoerders (166 leden). Zij hebben de problematiek onderzocht en hebben zelfs onderhandeld met Belga over GoPress en de tarieven. Zij kennen de laatste stand van zaken. Mocht je nog niet tot die facebookgroep zijn toegetreden, stel ik voor dat je contact zoekt en daar meer informatie vraagt over het screenen van pers en het maken van een persoverzicht. De informatie zal zeker beschikbaar zijn.

  Veel leden van Kortom zijn geen woordvoerder, maar staan als communicatieverantwoordelijke wel in voor het screenen van de pers en/of sociale media en moeten dagelijks een persoverzicht maken. Het zou goed zijn voor de leden van Kortom om na jouw onderzoek over software voor screening van de pers (en internet) en het maken van een persoverzicht door @Ymke van Kortom hierover informatie die mag gedeeld worden te laten publiceren in de kennisdatabank van Kortom. Alvast bedankt!

  vriendelijke groeten

  Paul
  Paul De Ligne 7 .07.2021 om 10:51 Aangepast op 7 .07.2021 om 10:52
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.