naar top

Van functioneringsgesprekken naar feedback/feedforward-ontwikkelingsgesprekken

Naar aanleiding van onze welzijnsbevraging willen we werk maken van feedback/feedforward-ontwikkelingsgesprekken. De bedoeling is ook om onze leidinggevenden een coachingtraject te laten volgen. Heeft iemand hier al ervaring mee? Of kennen jullie een bureau die dit proces kan begeleiden?

Bedankt alvast om jullie ervaringen te delen!

Nadia Gijsemans
Communicatie gemeente Tremelo

Reacties

Reageer
 • foto Sara Mertens
  Dag Nadia

  In Haacht hebben we sinds 2019 een nieuw systeem van feedback en opvolging geïntroduceerd. Bij de opstart ervan hebben alle leidinggevenden een vorming gevolgd bij een medewerker van vzw Vorm (via Probis), die op voorhand voldoende ingelicht was over het nieuwe systeem. De nadruk ligt op de individuele ontwikkeling; er wordt dan ook gesproken van ontwikkelgesprekken.

  Het ontwikkeltraject is een participatief en geïntegreerd werkinstrument tussen het personeelslid en zijn direct leidinggevende, bestaande uit een startgesprek, regelmatige en systematische informele feedback, een ontwikkelgesprek en eventueel een bijkomend evaluatiegesprek. Waardering vormt een belangrijk onderdeel in het ontwikkeltraject.

  Meer info kan je ook vinden in de RPR (te vinden op de gemeentelijke website). We maakten sjablonen voor leidinggevenden en voor de medewerkers, en een ‘light’-versie voor degenen die graag een iets eenvoudigere formulering hebben.
  Voor coaching is het, als je lid bent van Poolstok, zeker interessant om via hen het aanbod te bekijken.

  Veel succes ermee!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.