naar top

Alternatief voor Mailchimp als digitale marketingtool

Beste communicatiecollega's,

In het kader van hele GDPR-kluwen en het Schrems-II arrest is er heel wat onduidelijkheid over het gebruik van Mailchimp als online marketingtool. Puur volgens de letter van de wet gaat is het zo dat privacy-gegevens van de contacten die in het systeem steken 'geëxporteerd worden naar de US' en dan is niet meer (100 %) legaal. (https://siriuslegaladvocaten.be/mailchimp-beslissing-maakt-de-impact-van-het-schrems-ii-arrest-op-data-export-duidelijk/)

Bij de stad Sint-Truiden gebruiken we zelf Mailchimp als tool voor onze digitale nieuwsbrieven. Omdat we vinden dat we als lokaal bestuur het voorbeeld moeten geven, zijn we dus op zoek naar een alternatief dat wel helemaal conform GDPR is. We zijn online al op zoek gegaan naar alternatieven. Sendniblue lijkt ons op dit moment het beste alternatief. Wat zoekwerk op hun website leerde me dat ze ook zorgen voor de opslag van persoonsgegevens op servers in de EU en niet in de US.

Heeft iemand ervaring met alternatieven? Iemand ervaring met Sendinblue?
We zijn ook een nieuwe website aan het voorbereiden die eind 2022 online moet gaan. We overwegen om in de nieuwe website opnieuw een nieuwsbrieftool te laten inbouwen, zodat we dan zeker zijn over de bescherming van de persoonsgegevens. Nadeel is wel dat dit een (grote) extra kost met zich mee zal brengen.

Bedankt om jullie ervaringen hieronder te willen delen!

Bert Flossie
Dienst Communicatie Stad Sint-Truiden

Reacties

Reageer
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.