naar top

Citymarketing: Malle in het straatbeeld

Dag collega's,

Ons college zou graag Malle als 'merk' in de kijker zetten. Vanaf 2022 willen ze onze gemeente zien in het straatbeeld: graffiti van lokale jeugdkunstenaars op elektriciteitskasten, bestickering van onze wagens, vlaggen, kledij met slogans voor onze werkmannen, ... Een heus citymarketingplan dus. De voorbeeldjes hier zijn standaardelementen. Ik ben op zoek naar meer ideeën. Zijn er besturen die recent nog zo'n campagne gedaan hebben? Hebben jullie zich laten begeleiden door een bureau? Budgetinschatting voor de voorbereiding en de uitvoering? Alle mogelijke info is welkom.

Reacties

Reageer
 • foto Kim Maex
  Dag Kobie, wij zijn met een soortgelijke oefening bezig. Bij de uitwerking van onze nieuwe huisstijl werden een aantal heel mooie suggesties gedaan door de firma, waar wij in de komende tijd mee aan de slag zullen gaan. Net zoals bij jullie gaat het onder andere over werkkledij, bestickering van de wagens,...

  Wat wij bijkomend nog voorzien hebben: nadar- en herasbanners voor evenementen, beachvlaggen en roll-upbanners, spandoeken op onze gebouwen (scholen, buitenschoolse kinderopvang), bestickering van de inkomdeuren.

  Een idee waar ik zelf mee speel naar de verre toekomst toe: elementen uit ons logo gebruiken als interieurdecoratie. In onze huisstijl werken we met 6 kleuren (zwart en wit niet meegeteld). Ons logo is heel grafisch, dit is dus zeker haalbaar. De kleuren en één van de versies van ons logo vind je in bijlage, zo kan je je beter een idee vormen. Aangezien er bij ons ideeën zijn voor een nieuw administratief centrum en stadsmagazijn, zou dit wel eens een heel knap resultaat kunnen opleveren als we dit kunnen meenemen in die ontwerpoefeningen. Maar dit is echt wel langetermijnplanning.

  Er staan op korte termijn wel een aantal herinrichtingsprojecten op stapel: al onze vrijetijdsdiensten verhuizen normaal gezien deze zomer naar ons gemeenschapscentrum. Bij de aankoop van het nieuwe meubilair wordt rekening gehouden met de huisstijl. Zo zullen de kleuren van de stoelen waarschijnlijk petrolblauw en lichtgroen worden. Ook in de andere gebouwen moet wat meubilair worden aangekocht en wordt hiermee rekening gehouden. We hopen ook op een serieuze upgrade voor ons onthaal (de 90's willen we stilaan wel uit onze gebouwen weg) en daar wil ik wel creatief aan de slag met het logo. Subtiel, maar heel effectief!
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.