naar top

Beeldendatabank: welke metadata geef je aan je foto's mee?

We willen bij ons lokaal bestuur wat structuur brengen in de massa's foto's die overal verspreid zijn. Hoe catalogiseer jij beelden? Locatie, datum, fotograaf, thema... Welke 'tags' hou je precies bij? Iemand tips & tricks? Of beter nog: een handleiding hoe je daarmee op een gestructureerde manier met verschillende medewerkers mee aan de slag gaat? Alvast bedankt!

Reacties

Reageer
 • foto Ymke Deprez
  Dag Tom

  Neem eens een kijkje in de 'handleiding beeldbank' die Stad Sint-Niklaas schreef om collega's te ondersteunen. Ik vermoed dat je daar al heel wat antwoorden zal vinden: https://www.kortom.be/kennis/8698/handboeken-van-stad-sint-niklaas

  Succes!
  Ymke
 • foto Charlotte Fouquet
  Dag Tom en Ymke,

  Ik stelde onlangs intern dezelfde vraag. Momenteel bekijken we nog hoe we het precies zullen aanpakken, maar ik kreeg de tip om het platform van https://www.mediahaven.com/ eens te bekijken. Dat kan dus misschien interessant zijn.

  Ik bekijk zeker ook eens de handleiding beeldbank. Bedankt voor de tip!
 • foto Tom Vanhoren
  Dankjewel, die handleiding van Sint-Niklaas is heel goed gemaakt. Ik ga ermee aan de slag. In mijn zoektocht naar een goed platform lijk ik stilaan helemaal gewonnen om met een Flickr-account te beginnen experimenteren. Vooral het prijskaartje en het feit dat zo'n Flickr zijn sporen al ruim verdiend heeft en voor vele gebruikers al decennialang goed werkt, sterken me daarin. Ook de ervaringen van een bevriend lokaal bestuur ermee zijn erg positief.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.