naar top

Lokaal bestuur of gemeente op sociale media?

Dag collega’s

We denken erover om onze benaming op Facebook en Twitter aan te passen naar ‘lokaal bestuur Merelbeke’ ipv ‘gemeente Merelbeke’. 'Gemeente' lijkt wel herkenbaarder te zijn dan 'lokaal bestuur' voor velen, vandaar mijn vraag: wie heeft dit al dan niet gedaan (of is dit nog van plan) en om welke reden?

Onze Facebook-url moet dan in se aangepast worden (op Twitter is dit geen probleem). Dat heeft wel wat implicaties: aanpassen van onze e-mailhandtekeningen, linken op website, infomagazine en nieuwsbrieven, enz.

Een aantal lokale besturen hebben de benaming al aangepast, maar niet altijd de url. Wat is jullie reden om de url (nog) niet aan te passen?

Alvast bedankt voor jullie input!

Groeten
Lisbet

Reacties

Reageer
  • foto Hanne Couckuyt
    Lisbet, ik zou hetzelfde willen doen voor "lokaal bestuur Haaltert", maar heb het nog niet gedaan. Vooral omwille van de url, inderdaad... Maar ik wist niet dat je de url kon aanpassen. Stof om over na te denken.
    Ik heb wel al eens uitgetest of "lokaal bestuur Haaltert" terug te vinden is als mensen zoeken op gemeente of gemeentebestuur en dat blijkt wel zo te zijn. Dus de pagina is wel nog vindbaar op trefwoord.
  • foto Lisbet Claes
    Ja, inderdaad! Maar de term 'lokaal bestuur' is nog niet echt ingeburgerd, merk ik. Ik vraag me dus af of het dan duidelijk is dat het gaat om de officiële pagina van 'de gemeente'.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.