naar top

Flickr als beeldendatabank voor je lokaal bestuur?

Foto's binnen ons lokaal bestuur staan nu vaak nog op de server geparkeerd in ontelbare mapjes en submapjes. Vaak zijn er ook tig kopie├źn van, al dan niet bewerkt/bijgesneden/gecomprimeerd, die verspreid raken over de verschillende diensten. Om over de naamgeving nog te zwijgen. Kortom, een zootje :-)

Ik zoek naar een tool (en een monnik ;-) om daar in de toekomst wat orde en overzicht in te brengen. Een tool waar zowel gebruikers intern als extern door het beschikbare materiaal kunnen grasduinen en plukken wat hen interesseert. Waar je als beheerder de rechten op foto's kunt instellen en controleren. Een tool waar idealiter ook externe fotografen aan kunnen bijdragen, vrijwillig of met betaalde opdrachten.

Ik kom al snel uit bij Flickr. Zijn er lokale besturen die daarmee werken? Tevreden over? Alternatieven?

Ik ben nog volop zoekende, dus alle nuttige info, ervaringen, tips en tricks zijn welkom!

Reacties

Reageer
  • foto Lorie Cuypers
    Hallo Tom, een herkenbaar zootje :-)
    Wij werken in Puurs-Sint-Amands sinds begin 2020 met Mediahaven om onze foto's te bewaren en ook om ze beschikbaar te stellen. Voorlopig enkel intern maar wel met de optie om het in de toekomst open te trekken. Onze vaste fotografen laden zelf foto's op via een importmodule. En ze kunnen ook al enkele trefwoorden en instellingen meegeven. Het is uiteraard wel een betalende tool :-) Als je graag meer uitleg hebt of een demo, geef je maar een seintje.
  • foto Caroline Verschaeren
    Wij werken ook met Mediahaven en zijn daar tevreden over. Bel me gerust eens op als je graag wat toelichting wil.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.